Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Kunsthal 44 Møen

Fanefjordgade 44, 4792 Askeby

MAIL: info@44moen.dk

TLF: +45 2392 7119

WEB: 44moen.dk

Onsdag - søndag 11-17


Sten i floden

Ursula Reuter Christiansen

28.07.2013 - 15.09.2013


PRESSEMEDDELELSE

Udstillingen tager afsæt i en helt ny installation. Her samler Ursula Reuter Christiansende kvindeskikkelser der har inspireret hende gennem et halvt århundrede - "mine incitamenter". En ti meter lang leporello, lavet af transparente farvede akrylplader, - med billeder af kvindelige ikoner som digterinden Else Lasker-Schüler, Rosa Luxemburg, Amazonedronningen Penthesilea, Artemisia Gentileschi, mytologiske såvel som virkelige kvinder af i dag, i procession gennem kunsthallen. Hver sektion i installationen åbner en dør til et nyt rum hvor kunstnerindens ledestjerner gennem årene defilere forbi. "Det drejer sig for mig, om at belyse dobbelttydigheden mellem kvindernes placering i det omgivende samfund - offer, terrorist, martyr?"

Udstillingen består af 8 temakredse der ser tilbage på - de tidligere år i Tyskland, til rejsen mod nord, livet med børn på landet, kvinde- og arbejderkampen i 70erne, til øjeblikke af "eksistentielle erfaringer med ægteskabet, depression, ensomhed, no more services."

Til udstillingen har Ursula Reuter Christiansen udvalgt retrospektivt, tegninger, skitser og collager spor fra et kvindeliv. Disse er på ny bearbejdet, modificeret og forstørret - delvis forstyrret i sin oprindelige form. Sten i Floden bliver et flow af de kvindelige (for)billeder der strømmer igennem Ursula Reuter Christiansens "værk". Bevægelser hvor hun arbejder ekspressivt med sig selv og sit eget liv som materiale og hvor den private historie og de ikoner som hun kaster ind i sine billeder forvandles til store almene fortællinger om lidenskab, svigt, begær og kærlighed.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum