Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Sorte Firkant

Blågårdsgade 29 A-E, 2200 København N


Sprækker – omvejene

Mette Garfield

07.02.2019 -
FACEBOOKEVENT


Mette Garfield debuterer med punktromanen Sprækker på det tværæstetiske forlag Arkiv for Detaljer. Romanen handler om sorg, erindring, seksualitet og trods. Den kredser om to personer, enken og elskerinden, der står udenfor den borgerlige kernefamilie og det konventionelle parforhold. Udgivelsen skriver sig desuden ind i en écriture féminine tradition, hvor skriftens materialitet har en betydning. Der skrives fra kroppen. Derfor er forfatter Bjørn Rasmussen også inviteret til at læse op til arrangementet.

I forlængelse af udgivelsen har Mette Garfield i samarbejde med fotograf Frida Gregersen, klipper Niels Plenge og lyddesignerne Jakob Garfield og Stefan Garfield Rasch-Holm udviklet en installation; en collage af tekstuddrag fra bogen samt video og foto. I installationen udfoldes tekstens materialitet visuelt og rumligt, så teksten også bliver billede og bogen et rum.

Mette Garfield, f. 1970, har baggrund i scene- og billedkunstmiljøet og arbejder som anmelder og kulturskribent. Sprækker er hendes skønlitterære debut.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole