Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Galleri Lars Olsen

Uplandsgade 56, 2300 København S

MAIL: info@gallerilarsolsen.com

TLF: +45 3257 5024

WEB: gallerilarsolsen.com/

Onsdag - lørdag 12-17


Spot on, Nailed, Staged & Standing

Thorgej Steen Hansen

02.02.2013 - 02.03.2013
FACEBOOKEVENT


Thorgej Steen Hansen: Installation View. Courtesy: Galleri Lars Olsen.

Thorgej Steen Hansen: Installation View. Courtesy: Galleri Lars Olsen.

Thorgej Steen Hansen: Installation View. Courtesy: Galleri Lars Olsen.

Thorgej Steen Hansen: Installation View. Courtesy: Galleri Lars Olsen.

Thorgej Steen Hansen: installation View. Courtesy: Galleri Lars Olsen.

Thorgej Steen Hansen: montre med pladecovers fra kunstnerens egen samling. Courtesy: Galleri Lars Olsen.

Thorgej Steen Hansen: NON SHOP RECORDS, 2011-2012. Courtesy: Galleri Lars Olsen.

Thorgej Steen Hansen: Rhythm Sticks, 2011-2013. Courtesy: Galleri Lars Olsen.

Thorgej Steen Hansen: TV- The What Was It Good For, 2012. Courtesy: Galleri Lars Olsen.

Thorgej Steen Hansen: Untitled, 2012-2013. Courtesy: Galleri Lars Olsen.

Thorgej Steen Hansen: Untitled , 2012. Courtesy: Galleri Lars Olsen.

Thorgej Steen Hansen: Untitled (Looking for Klee) , 2012. Courtesy: Galleri Lars Olsen.

Thorgej Steen Hansen: Untitled (pyramids-spot on-blue dots on yellow paper), 2013. Courtesy: Galleri Lars Olsen.

Thorgej Steen Hansen: Untitled (Spot on - light green dots on yellow paper), 2012. Courtesy: Galleri Lars Olsen.

Thorgej Steen Hansen: Untitled (Star Sign), 2012. Courtesy: Galleri Lars Olsen.

Thorgej Steen Hansen: Untitled (sunrise - spot on - yellow dots on red paper), 2012. Courtesy: Galleri Lars Olsen.

Thorgej Steen Hansen: Untitled (White Encounter Black Void), 2012. Courtesy: Galleri Lars Olsen.

Thorgej Steen Hansen: Untitled (Spot On), 2012. Courtesy: Galleri Lars Olsen.

PRESSEMEDDELELSE

På udstillingen Spot On, Nailed, Staged and Standing fortsætter Thorgej Steen Hansen den undersøgelse af et abstrakt-reduktivt genstandsfelt, som han den seneste tid har haft fokus på. Med udgangspunkt i pladecovers fra sin egen samling med konkret-abstrakte motiver af kunstnere som Sol LeWitt, Bauhaus-professor Josef Albers og danske Poul Gernes skaber Steen Hansen et vibrerende totalarrangement, der fylder gallerirummet som et gigantisk lydbillede. Med et udtryk, der i kraft af sin repetitive form og interferens spiller fint sammen med de minimalistiske kompositioner, der kendetegner musikken på de udvalgte plader, sætter han rummet i svingninger og skaber en anderledes resonans.

Udstillingen folder sig ud i det forløb, titlen angiver: Spot on, Nailed, Staged & Standing. Spot On refererer til et 'tapet' sammensat af mørke eller lyse stykker karton tæt besat med runde sorte eller hvide klistermærkater. 'Tapetets' abstrakt-konkrete mønster skaber en psykedelisk op-art effekt, der udvikles i serien Nailed, hvor en række indrammede 'klistermærkat-værker', nu i grundfarver, er ophængt på søm. Steen-Hansen tager her 'prikbillederne' et skridt videre og leger flere steder med abstraherede motiver inspireret af arkadespil eller orientalske scenarier.

Staged henviser til en opstilling af monitors i forskellig størrelse placeret på en scenekonstruktion i ubehandlet krydsfinér. På hver monitor vises en digital stopmotion-film i loop. Hver især indeholder filmene en bevægelsesmæssig reference til de form- og farvemæssige elementer, der gør sig gældende i udstillingens øvrige værkmæssige manifestationer.

Delværket Standing består af en række såkaldte 'Rhytm Sticks' placeret op af det sort/hvide 'tapet'. Tredive, over to meter høje, lægter er blevet bemalet med tværstriber i forskellige farvekombinationer. I de enkelte kombinationer ligger henvisninger til heavy rocken, punken og reggaens kendingsfarver, som de optræder på pladecovers og plakater. Hver farvekombination udføres i en edition på 3, og der vil indgå i alt ca. ti forskellige kombinationer på udstillingen, der hver gentages flere gange. Rytmestængerne er placeret i en løbende formation, således at de bryder ind i hinandens gentagelsesmønster og der dermed opstår en visuel rytmisk komposition.

Samlet set tegner værkerne en bevægelse - ikke bare i gallerirummet, men også i (kunst)historisk og samfundsmæssig forstand. Politiske undertoner, avantgardistisk-'revolutionære' samspil kunstarterne imellem og frisættelsen af det enkelte menneskes kreative potentiale er centrale temaer i den proces, der har ledt frem til udstillingen. En proces, hvor den regelmæssige, abstrakt-reduktive grundrytme i perioder har gjort oprør og bevæget sig over i et mere spontant-improvisatorisk udtryk.

I forlængelse af ferniseringen - og som en del af Amager-galleriernes fælles event First Fridays - har Thorgej Steen Hansen inviteret to københavnske bands - O.D. Dödsprinsen og Raw Material - samt reggae-DJ'en Ronald Reggae til at optræde på den til udstillingen opsatte scene. Koncerterne vil blive optaget på en audio-recorder for derefter at blive inkluderet i Steen Hansens fortløbende projekt Non-Shop-Records' samling af koncerter og lydoptagelser, der også vil blive præsenteret på 'Spot On, Nailed, Staged & Standing'. Bands og DJ spiller fra kl. 20-23.

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole