Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Fotografisk Center

Bygning 55, Staldgade 16, 1699 København V

MAIL: info@photography.dk

TLF: +45 3393 0996

WEB: photography.dk

Tirsdag - fredag 12-18, torsdag 12-20, lørdag - søndag 12-16.


Space Grammar

Marte Aas

13.01.2018 - 11.03.2018
FACEBOOKEVENT


Marte Aas, Fotografisk Center, Space Grammar

Marte Aas: Torshovtoppen, 2008, 6:13 min, 16 mm film overført til HDV. Foto: Troels Jeppe.

Marte Aas, Fotografisk Center, Space Grammar

Marte Aas: Solastalgia #1-#8, 2017, 60 x 74 cm, litografi. Foto: Troels Jeppe.

Marte Aas, Fotografisk Center, Space Grammar

Marte Aas: What I Miss About People, and What I Don’t Miss About People, 2017, 10:52 min, 16 mm film overført til HDV. Foto: Troels Jeppe.

Marte Aas, Fotografisk Center, Space Grammar

Marte Aas: Europe Future Past #1-#5, 2017, 90 x 120 cm, plakater. Foto: Troels Jeppe.

PRESSEMEDDELELSE

Udstillingen Space Grammar med norske Marte Aas sætter fokus på oplevelsen af rumlige strukturer i yderkanterne mellem by og landskab. 

Marte Aas er en norsk fotograf og videokunstner, som siden slutningen af 1990’erne har markeret sig med fotografi og film af det urbane landskab. Hun er uddannet ved Högskolan för fotografi ved Göteborg Universitet og Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har haft en række soloudstillinger i Norge og internationalt. Space Grammar er hendes første udstilling i Danmark.

I sin kunst afsøger Aas det særprægede udtryk mellem det iscenesatte og det dokumentariske for at afdække de strukturer, vi omgiver os med i vort daglige liv, samt hvordan de påvirker os. Aas er optaget af urbane rum og landskaber som en slags repræsentation af magtstrukturer, ideologier og kollektive minder, indenfor hvilken sociale og subjektive identiteter formes. 

Udstillingen Space Grammar sætter særligt fokus på relationen mellem tid og rum ved at  udforske grænseområder: steder, der snart vil forsvinde, som er opstået som resultat af migration og immigration; påvirket af politiske forsøg på at kontrollere disse bærer de præg af tiltagende katastrofisk stemning. I afbildninger af natur, storcentrets labyrintiske landskab og den kollektive trafik rejses spørgsmål om klimaproblematik, sociale skel og hvor vi som mennesker i det hele taget er på vej hen. 

På udstillingen vises bl.a. Aas’ nyeste film What I Miss About People, and What I Don’t Miss About People, fra 2017, der udspiller sig i et slags fremtidigt wasteland. Her skildres et øde industrilandskab, hvor mennesket ikke længere spiller nogen rolle, bortset fra i erindringen. En brun labrador er ødemarkens eneste beboer, og det er fra dens perspektiv mennesket mindes.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole