Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Minuit Vernissage

Grand Teatret, Mikkel Bryggers Gade 8, 1460 Købehavn K


Sophie Hjerl

04.01.2013 - 04.01.2013


PRESSEMEDDELELSE

Fredag d. 4. januar kl 21.30 ferniserer vi værker af Sophie Hjerl. Hen mod midnat vil der i den store sal være premiere på Sophie Hjerls nye videoværk Motherhood efterfulgt af videoværket Navndrukken/navnløs med tekst af Ursula Andkjær Olsen.

Motherhood omhandler moderskabet, men også i en mere bogstavelig jordisk forstand. Vi ledes gennem et "hood" og efterlades med et poetisk og suggestivt aftryk af frugtbarhed, årvågenhed, oversvømmelse, det flydende kontra det faste etc. I dette univers har SH formået at genskabe hvad næsten kan ses som et ur-landskab camoufleret i en urban scenografi, med associationer til 3d programmernes former og farveholdninger. Lydsiden er skabt af musiker og komponist Jesper Ørberg og er til denne lejlighed udvidet til at blive afspillet i surround sound i biografens sal. Værket er støttet af Open Workshop en afdeling af The Animation Workshop og Statens Kunstfond.

I videoen Navndrukken/navnløs optræder Ursula Andkjær Olsens digt, der er en parafrase over den kendte børnesang "Langt ude i skoven". I Olsens digt er sangens velkendte objekter udskiftet med andre genstande, som i deres gentagelse og indbyrdes forhold opbygger en surreal tekst. Sophie Hjerls video kan ses som et parallelforløb til dette surreale billede af skoven og væren. I hendes dobbeltprojek-terede værk optræder en kvinde hhv. liggende og gående i en skov. Man ved ikke om hun har hengivet eller overgivet sig, er død eller levende, eller om hun sover eller er vågen. Forfatteren reciterer digtet ledsaget af en svag nynnen, af den velkendte børnemelodi, som bringer et ekstra lag til gentagelsen af tekstens ord og filmens billeder. Der er tale om et samlet værk, der forbinder sig til noget velkendt og som samtidig gentager og forbinder og opløser sig selv, igen og igen.

Navndrukken/navnløs er tøttet af Statens Kunstråd og kan for øjeblikket opleves på udstillingen Ord og Rum på Kunsthal Brænderigården. Vises til Minuit Vernissage i en anden hertil redigeret udgave.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole