Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Vandrehallen

Hillerød bibliotekerne, Christiansgade 1, 3400 Hillerød

MAIL: kaej@hillerod.dk

TLF: +45 7232 5835

WEB: hillbib.dk

Mandag - fredag 10-19, lørdag 10-16, søndag 13-16


Sommerudstillingen

Nordsjællandske BKF-kunstnere

28.07.2018 - 23.09.2018
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Sommerudstilling med Nordsjællandske BKF-kunstnere 

Ingen sommer i Vandrehallen uden Sommerudstillingen med Nordsjællandske kunstnere tilknyttet Billedkunstnernes Forbund. I år udstiller 56 kunstnere på den fælles medlemsudstilling, der traditionen tro åbnes med en festlig fernisering fredag d. 27. juli.

Kunstnerisk mangfoldighed, frihed og fællesskab er omdrejningspunktet for Sommerudstillingen, der indtager hele Vandrehallen på Hillerød Bibliotek sommeren over. Her præsenterer de deltagende kunstnere nye værker, som spænder over en bred variation af udtryk. Som en tour de force gennem kunstens teknikker byder de godt 100 værker på maleri, grafik, fotografi, skulptur og Installationskunst inden for genrer som konkret kunst, naivisme, surrealisme og abstraktion. 

En ucensureret oplevelse
Igennem de senere år har arrangørerne af udstillingen valgt ikke at give den et tema. Sådan er det også i år forklarer Jørgen Willerup, der er Formand for Billedkunstnernes Forbund i region Nordsjælland:

”Uden et tema er den enkelte kunstner stillet frit med hensyn til, hvad man vil vise publikum, hvordan man vil udtrykke sig, og hvad man vil fortælle. Også betragteren er stillet frit og kan gå til værket ”ucensureret”, som det er, uden at skulle søge efter skjulte eller tydelige referencer. ”

Fernisering med musik
Udstillingen åbner med fernisering fredag d. 27 juli kl. 15.30-17.30. Åbningstalen holdes af Bente Claudi, medlem af Kultur- og Fritidsudvalget i Hillerød Kommune. Biblioteket byder på et glas vin, og den velspillende Trip Duo bidrager til den festlige stemning med gypsy-swing, fusionsjazz og andre musikalske overraskelser. 

Derefter kan udstillingen ses til og med søndag d. 23. september. Mandag til torsdag 10-18, Fredag til lørdag kl. 10-14. Mandag til søndag kl. 7-22 kun for registrerede lånere. 

Fakta
Billedkunstnernes Forbund, BKF, er de professionelle kunstneres faglige organisation. Medlemmer af BKF er alle professionelle billedkunstnere, og mange er velkendte, som aktive aktører i det nordsjællandske kunstmiljø. I BKF Region Nordsjælland er der ca. 100 medlemmer.

Skriv kommentar