Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Vandrehallen

Hillerød bibliotekerne, Christiansgade 1, 3400 Hillerød

MAIL: kaej@hillerod.dk

TLF: +45 7232 5835

WEB: hillbib.dk

Mandag - fredag 10-19, lørdag 10-16, søndag 13-16


Sommerudstilling

Nordsjællandske BKF-kunstnere

16.07.2017 - 24.09.2017


PRESSEMEDDELELSE

Igen i år tager Hillerød Bibliotek pulsen på, hvad der rører sig på den Nordsjællandske kunstscene, når kunstnere fra Billedkunstnernes Forbund i Nordsjælland slår dørene op for deres, fælles årlige udstilling lørdag d. 15. juli. 

På sommerudstillingen med Nordsjællandske BKF-kunstnere i Vandrehallen på Hillerød Bibliotek kastes bolden op i en temafri udstilling, hvor pejlemærket er kunstnerisk frihed og mangfoldighed. Det er efterhånden en sjældenhed, at store gruppeudstillinger ikke underkastes en fælles tematisk rammesætning, men for de 53 deltagende udstillere er det netop en pointe, at beskueren skal være fritstillet i mødet med værkerne.

Derfor udmærker udstillingen sig med de godt og vel 100 værker som en tour de force gennem billedkunstens mange motiver og udtryksformer med lige dele opmærksomhed på en afsøgning af mediespecificiteter samt aktuelle samfundsmæssige problematikker.

Ønsker at styrke det kunstneriske fællesskab
I Vandrehallen viser man udstillingen for at skærpe opmærksomheden og interessen for billedkunsten i Nordsjælland og for at vise betydningen af et stærkt regionalt netværk. Det glæder formand for billedkunstnernes forbund i Nordsjælland Jørgen Willerup:

”Kunsten har en vigtig rolle i samfundet, den er en nødvendighed i vores verden og i vores hverdag. Det er også drivkraften for os, der arbejder med kunstneriske praksisser her i Nordsjælland. Derfor er samarbejdet med biblioteket vigtigt for vores muligheder for at manifestere og styrke vores kunstneriske fællesskab. Uden kunsten ville vi blive fattigere både åndeligt og oplevelsesmæssigt – det gælder både på et globalt såvel som regionalt plan”.

Kunstnerisk fattig bliver man ikke af at besøge årets sommerudstilling. Tværtimod byder den på en overvældende rigdom af værker inden for både de klassiske genrer som maleri, skulptur og grafik samt nyere medier og udtryk som video og installationskunst. 

Fakta
Billedkunstnernes Forbund, BKF, er de professionelle kunstneres faglige organisation. Medlemmer af BKF er alle professionelle billedkunstnere, og mange er velkendte, som aktive aktører i det nordsjællandske kunstmiljø. 

Skriv kommentar