Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Fotografisk Center

Bygning 55, Staldgade 16, 1699 København V

MAIL: info@photography.dk

TLF: +45 3393 0996

WEB: photography.dk

Tirsdag - fredag 12-18, torsdag 12-20, lørdag - søndag 12-16.


Som Jeg Går Gennem Parken

09.11.2016 -


Som Jeg Går Gennem Parken” er en seriel montage af tekster og fotografier, der tilsammen genfortæller den glemte historie om forfatter og debattør Elsa Gress og hendes sted Decenter. Beliggende på Marienborg Gods på Møn var Decenter et internationalt samlingssted og frirum for uprøvede menneskelige og kunstneriske kombinationer i 60ernes og 70ernes Danmark.

Historien genfortælles på tværs af tid i et samspil mellem nulevendes erindringer og Vestergaards egne fotografier af godsets parklandskab, hvis topografi udgør historiens omdrejningspunkt. 

Bogen sætter Decenters eksperimenterende og legende karakter i forbindelse med Elsa Gress’ tanker bag stedet, der havde rod i hendes personlige erfaringer med nazismen i Europa og Mccarthyismen i USA og som var afgørende for hendes livslange kamp for humanisme og demokrati. 

Maibritt Borgen, kunsthistoriker og ph.d.-studerende ved Yale University, har skrevet bogens efterskrift, som stiller skarpt på Vestergaards fotografiske metode, samt trækker linjer fra Decenter til kunsthistorien, feminisme, anarkisme og fællesskabstanker.

Udover at være en kritisk og poetisk refleksion over historieskrivning, erindring og sted, er bogen en fortælling om en stærk kvinde, der gik i mod strømmen, samtidigt med at den åbner nye linjer i fortællingerne om 1960erne og 1970ernes kunst.

Bogen er lavet i forlængelse af Bettina Camilla H. Vestergaards deltagelse på udstillingen Kvinder Frem! på Museet for Samtidskunst i Roskilde i 2015 og realiseret med støtte fra Statens Kunstfond Projektstøtteudvalget for Billedkunst og Grosserer L.F. Foghts Fond. FotoForum arrangeres i samarbejde med DJ: Fotograferne.

Til lanceringen vil Bettina Camilla H. Vestergaard signere bogen, som på dagen vil blive solgt til særpris! Herefter kan bogen kan købes i velassorterede boghandlere eller direkte fra forlaget via www.spacepoetry.dk

Bettina Camilla H. Vestergaard (f. 1975, DK) er samtidskunstner bosiddende i København. Hun er uddannet fra Malmø Konsthögskola og Interdisciplinary Studio, University of California, Los Angeles og har udstillet på en lang række udstillinger i Danmark og internationalt. I 2013 viste Fotografisk Center hendes værker på udstillingen Ung Dansk Fotografi, kurarteret af Mette Sandbye og Kristine Kern. www.bcvestergaard.com

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole