Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Byens Kro

Møntergade 8, 1116 København K

TLF: +45 3312 5589

Man-ons 14-03, tor-fre 14-05, lør 14-05, søndag lukket


solo

Pernille Kløvedal Helweg

03.11.2019 - 29.11.2019


PRESSEMEDDELELSE

Pernille Kløvedal Helweg udstiller solo med grafisk kunst på Byens Kro.
 
Pernille Kløvedal Helwegs værk spænder over mange genre, men denne udstilling er koncentreret om linoleumstrykket, på sin vis PKH’s signatur-materiale.
Pernille Kløvedal Helwegs værker ligger ofte i det aktuelle og kommenterende udtryk, og hun har i flere årtier ytret sig i samfundsdebatten med dem. De udvalgte tryk viser eksempler på det og strækker sig over en 10 års periode fra 2008 – 2019.
 
I 1985 debuterede PKH som tegner med Elektriske citroner, en kunstnerisk bog, der skabte debat om køn, seksualitet, det intime og det underbevidste. Bogen formidler spillet mellem forføreren og den forførte i humoristiske skiftende roller. Det førte til et tilbud fra dagbladet Information om at være tegner på bladet, og det blev hun i de følgende 5 år. Det blev afsæt til udforskningen af andre genrer, som maleri, grafik, foto, og installation.
 
Pernille Kløvedal Helwegs blik for virkeligheden har udviklet en nysgerrighed for de spor, som dyr og mennesker kan efterlade, og mulighederne for grafisk fortolkning. Det er blevet til en række store soloudstillinger på nogle af landets museer, bl.a.  Skildpadde-arkivet og Dyrespor & Hvaltegn, hvor aftrykket af en hval på Færøerne 1:1 i et hug! er hendes hidtil største værk.
 
Pernille Kløvedal Helwegs politiske og sociale engagement i verden, har ikke så sjældent ledt til samarbejder både med kunstnere, forfattere og reportere med rejser overalt i verden. Blandt de seneste eksempler er bogen SYRIENS GRYDER en kulinarisk dannelsesrejse, som PKH og journalist Ruth von Sperling udkom med i 2015 (salget af bogen går til Dansk Flygtningehjælp) og over til hendes engagement i kunstnergruppen Råberi over hegnet, som med glimt i øjet og feministisk tilgang tager favntag med køns- og lighedssymboler.
 
På denne udstilling er hun solo med sit blik for tilværelsens underfundigheder.
Linoleumstrykkene viser billedkunstnerens udtryk i sin reneste form.
 
Velkommen til en øl lørdag den 2. november kl 20-21 på Byens Kro

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket
Kunstskolen Spektrum