Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Viborg Kunsthal

Riddergade 8, 8800 Viborg

MAIL: viborgkunsthal@viborg.dk

TLF: +45 8787 3221

WEB: viborgkunsthal.dk

Tirsdag - onsdag 13-17, torsdag 13-21, fredag 13-17, lørdag - søndag 11-17


Slentretur i det nye Pangæa

Hartmut Stockter

14.11.2015 - 17.01.2016


Hartmut Stockter: regnormeambulance , 2015, gummi, messing, (akryl-) glas, (rustfrit) stål, hjul, fjedre, træ, læder.. Foto: Kurt Nielsen.

Hartmut Stockter: Periskop til fisk, 2015, kobber, glas, spejle, træ, snor, oliemaling, fiskekrog, kork, messing,. Foto: Kurt Nielsen.

Hartmut Stockter: Aflytning af sneglegnasken, 2012, træ, kobber, blomsterpotte, plante, snegl (optional), stål.. Foto: Kurt Nielsen.

Hartmut Stockter: Wiesenwalze (Engvalse), 2015, linoleum, stål, PVC.. Foto: Kurt Nielsen.

Hartmut Stockter: Übersee, 2015, akryl på zinkplade.. Foto: Kurt Nielsen.

Hartmut Stockter: Svampevandrestav, 2014, træ, akrylmaling. Foto: Kurt Nielsen.

Hartmut Stockter: Svampe-Roulette, 2013, træ, kobber, messing, stål, oliemaling.. Foto: Kurt Nielsen.

Hartmut Stockter: Skilte til retfærdiggørelse af kratluskeri i praktisk vogn , 2015, rustfrit stål/ stål, maling, hjul, træhammer, gummi, bronze.. Foto: Kurt Nielsen.

Hartmut Stockter: Expedition Departure, 2015, træ, messing, kobber, gummi, aluminium, stråhatte, samovar, stål, rustfrit stål, tekopper, spejle, glas. Foto: Kurt Nielsen.

Hartmut Stockter: Slentre tur i det nye pangæa (Installtion view), 2015. Foto: kurt nielsen.

Hartmut Stockter: Slentre tur i det nye Pangæa (installation View), 2015. Foto: Kurt Nielsen.

Hartmut Stockter: slentre tur i det nye Pangæa (Installation view), 2015. Foto: Kurt Nielsen.

Hartmut Stockter: Slentre tur i det nye pangæa (installation view), 2015. Foto: Kurt Nielsen.

Hartmut Stockter: Slentre tur i det nye Pangæa (installation View), 2015. Foto: Kurt Nielsen.

Hartmut Stockter: Slentre tur i det nye pangæa (installtion view), 2015. Foto: Kurt Nielsen.

PRESSEMEDDELELSE

Udstillingen Slentretur i det nye Pangæa præsenterer nye og nyere værker af den dansk/tyske billedkunstner Hartmut Stockter.

Via objekter, installationer og skulpturer inviterer Hartmut Stockter os på udflugt i en verden, hvor insekter og planter forstørres og udforskes. 

Hans dybtfølte interesse for naturen udfolder sig i mærkelige og bizarre objekter og opfindelser, der skal hjælpe iagttagelsen på vej og forbedre vores forhold til naturen.

Slentretur i det nye Pangæa

Udstillingens titel Slentretur i det nye Pangæa refererer til forestillingen om en menneskeskabt migration af dyre- og plantearter. Med den udviskes de kontinentale forskelle mellem arterne, således at det hele ligner et stort kontinent, ligesom før verdensdelene bevægede sig fra hinanden. 

Stockters værker, der alle er konstruerede til at nærstudere naturen, besidder også kritiske potentialer via en subtil, indlejret ironi.

En sådan ironisk kommentar til menneskets indvirkning på naturen kan f.eks. opleves i værket Honningflåt(2013), hvor Stockter præsenterer en genetisk modificeret flåt som kan bestøve vore afgrøder, når vi i fremtiden får udryddet alle bier med pesticider.

Redskaber til at opleve naturen

Stockters værker ligner en blanding af Leonardo da Vincis fremtidsprojekter, Georg Gearløs’ maskiner og Storm P’s usandsynlige apparater. De skal generelt få os til at (gen)se og -opleve vores omgivelser i en teknologisk og digitaliseret verden, hvor naturen synes at spille en stadig mindre rolle.

Præsentationen af Hartmut Stockters værker på Viborg Kunsthal vil på en legende og poetisk måde introducere publikum til en dybt engageret kunstner, der på en underfundig måde er optaget af at vise det til tider fremmedgjorte og akavede forhold vi har til naturen omkring os.

Fakta

Hartmut Stockter (1973) er født i Wilhelmshaven, Tyskland, men har gennem en årrække boet og arbejdet i Kø-benhavn. Han er uddannet fra Hochschule für bildende Künste Braunschweig (Kunstakademiet i Braunschweig) 1995-1998 og afsluttede uddannelsen i 2002. Han har deltaget i udstillinger på en række markante museer og ud-stillingssteder i Danmark, samt bl.a. Slag Gallery, Brooklyn, USA og Prince’s Gardens, London, England.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket