Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Sorø Kunstmuseum

Storgade 9, 4180 Sorø

MAIL: info@sorokunstmuseum.dk

TLF: +45 5783 2229

WEB: sorokunstmuseum.dk

1/11-31/3: Tirsdag - søndag 11-16, torsdag 11-18. 1/4-31/10: Tirsdag - søndag 11-17, torsdag: 11-18. Mandag lukket


Shelfies. Historier fra køkkenmøddingen

Thomas Hylander

03.08.2018 - 02.09.2018


PRESSEMEDDELELSE

Thomas Hylanders udstilling er en intervention i museets guldaldersamling. I magasinerne har han udvalgt skitser og studier, og viser dem som en slags røntgenbilleder af den kreative proces. Hylanders egne værker sammenstilles med dem og knytter an til forskellige sider af de gamle værker.

Udstillingstitlen Shelfies. Historier fra køkkenmøddingen hentyder til kunstnerens interesse i kaotiske ophobninger –  hvad enten det er køkkenmøddinger, affaldsbunker, personlige minder eller kunstsamlinger. For Hylander kan den kunstneriske proces sammenlignes med det arkæologiske arbejde, hvor genstande udgraves, identificeres, sorteres og endelig holdes frem i lyset som et fund. Når affald og glemte ting bliver til arkæologiske museumsgenstande indebærer det en form for forvandlingsmagi. Det samme sker, når kunsten forvandler værdiløse materialer til noget æstetisk og måske økonomisk værdifuldt.  

Udgangspunktet for Hylanders egne værker er fundne ting og erindringer. Malerierne er ofte skabt af overmalede billeder, og også hans små hylde-skulpturer – Shelfies –  er lavet af kasserede materialer og kan ligne små opstillinger, der venter på at blive malet.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum