Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Fotografisk Center

Bygning 55, Staldgade 16, 1699 København V

MAIL: info@photography.dk

TLF: +45 3393 0996

WEB: photography.dk

Tirsdag - fredag 12-18, torsdag 12-20, lørdag - søndag 12-16.


Seminar om fotografi, applikationer og sociale medier

13.06.2013 -


Torsdag den 13. juni inviterer Fotografisk Center i samarbejde med Copenhagen Photo Festival, DJ: Fotograferne og fotograf Jacob Fuglsang Mikkelsen til seminar om fotografi, applikationer og sociale medier.

Der var nærmest oprør i fotoverden, da det digitale fotografi kom frem, men mindst lige så voldsomt er det skred, der nu sker med alle de nye applikationer til mobilt fotografi. Fotografiet mister sin dokumentariske karakter, idet alt nu ses gennem fastlagte filtrere, mener nogle. Man kan ikke lave kunst med halvautomatiske fotofiltre og skematiske applikationer, mener andre. Men uanset hvad der er op og ned i den debat, har udbredelsen af apps som Hipstamatic og sociale medier som Instagram fået folk til at fotografere som aldrig før.

I bogen Kedelige Billeder skriver Mette Sandbye: ”Fotografiet kan, som intet andet medie, åbne vores øjne for hverdagslivets oversete detaljer, særheder og poetiske tildragelser.” Har det været en sandhed i fotografiet siden 1960erne, kan man sige, at det er blevet endnu mere rigtigt efter almindelige mennesker i stort antal nu er begyndt at dokumentere deres hverdag og dele den med andre via de sociale medier. Samtidig kan den stigende interesse for at fotografere måske øge opmærksomheden omkring både presse- og kunstfotografi. Men hvor går grænsen?

Blandt oplægsholderne er fotograferne Lars Bech, Nicolai Howalt og Jacob Fuglsang Mikkelsen samt kunstkritiker og forsker Mette Sandbye. Seminaret Hipstamatic, Instagram og sandheden i fotografiet - applikationsfotografi og sociale mediers indflydelse på fotografi i dag bliver modereret af Kristine Kern fra Fotografisk Center.

Tilmelding til seminaret på Fotografisk Center torsdag den 13. juni kl. 17 – 19 på
3393 0996 eller info@photography.dk

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio