Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Sorø Kunstmuseum

Storgade 9, 4180 Sorø

MAIL: info@sorokunstmuseum.dk

TLF: +45 5783 2229

WEB: sorokunstmuseum.dk

1/11-31/3: Tirsdag - søndag 11-16, torsdag 11-18. 1/4-31/10: Tirsdag - søndag 11-17, torsdag: 11-18. Mandag lukket


Seminar: Komplekse Materialiteter - et seminar om alt og ingenting

05.05.2013 -
FACEBOOKEVENT


Komplekse materialiteter tager udgangspunkt i naturvidenskab og kunst, som begge arbejder med 'materialitet'. Hvorfor dette emne? Fordi vi lever i en materiel verden og består af materialitet. Det materielle niveau har imidlertid længe været underkendt i humanvidenskaberne til fordel for sprog, diskurs, bevidsthed, subjektivitet, kontekst, kultur og betydningsdannelse. Dette i en sådan grad, at nogle teoretikere mener, at intet eksisterer forud for en sproglig begrebsliggørelse eller uden for mellemmenneskelige relationer.

På seminaret stilles der spørgsmål ved denne opfattelse af verden, menneske og tænkning og ved disse kategoriers grænser. Det er hensigten at skabe et møde for tværfaglige udvekslinger, hvor natur- og kulturvidenskabelige perspektiver samles i en debat om mulighederne for krydsbestøvning på tværs af de traditionelt adskilte discipliner.

Komplekse materialiteter inddrager nogle af landets førende forskere og kunstnere inden for astrofysik, teoretisk fysik, matematik, litteratur, biosemiotik, kunsthistorie og billedkunst. Seminaret handler om Universets sorte huller, naturfilosofi, posthumanisme, krop, tankeformer, teosofi, Higgs-feltet, vakuum, uendelighedsbegrebet og nullet. Kort sagt: fra altet til ingenting.

Skriv kommentar