Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Galleri Image

Vestergade 29, 8000 Århus C

MAIL: info@galleriimage.dk

TLF: +45 8620 2429

FAX: +45 8620 2429

WEB: galleriimage.dk

Tirsdag - søndag 13-17


ScreenShots: Desire and Automated Image

Anna Ridler, Kristoffer Ørum, LaTurbo Avedon, Michael Mandiberg, Petra Cortright, Rosemary Lee, Sarah Schorr, Sebastian Lütgert a.k.a. Robert Luxemburg, Winnie Soon

Kurator: Magdalena Tyżlik-Carver

09.03.2019 - 28.04.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Udstillingen ScreenShots: Desire and Automated Image undersøger billedet og dets produktionsformer, som i dag i stigende grad er baseret på computerteknologier. 3D computergrafik, skærmopløsningsprotokoller og maskinlæringsalgoritmer er nogle af de moderne teknologier som er en del af billedskabelsesprocesserne. Samtidig fastholder sociale mediers billedindfangelse- og billeddelingsskulturer billeder og bidrager til deres produktion igennem dagligt arbejde, når filtre tilføjes, billeder tagges og data opbevares. Tilsammen er disse processer en del af de computerskabte billedproduktionsmiljøer. Screenshot-formatet, som originalt blev brugt til at repræsentere menneske-computer interaktioner i computerassisteret design, anses her for at være en æstetisk form som faciliterer repræsentationen af computerprocesser, og samtidig er det også altid en ufærdig og igangværende proces i sig selv. På den måde kan screenshots blive anset for at indfange en proces, der bliver til et billede, som er algoritmisk, subjektivt og i netværket.

Kunstnerne i udstillingen gør brug af screenshottets egenskaber som et medie og værktøj. De udfordrer traditionelle forståelser af computerteknologier ved at indsætte deres begær og kroppe sammen med data og computerteknologi for at blive en del af billedskabelsesprocessen. De trækker på kroppen og dens bevægelse (geo-lokaliseret, tagged, profileret) i en billedskabelsesproces, som blotlægger det moderne digitale billedes materielle, performede og operationelle natur. 

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje, Afd. for Digital Design ved Aarhus Universitet og forskningsprogrammet Mennesker og IT ved Aarhus Universitet, U.S. Embassy Small Grants Program og Grosserer L. F. Foghts Fond.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole