Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

c4 projects

Dybbølsgade 60, 1721 København V

Torsdage og fredage kl. 15-18, lørdage og søndage kl. 14-17


Samtaler med et bjerg

Marie Melchiorsen

04.10.2014 - 19.10.2014
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Bjerge har ingen for- og bagside. Det kommer an på personen der bestiger, betragter eller behages af dem. Ens fysiske position. Hvordan man henvender sig.

Hvad nu, hvis man vil kommunikere med et bjerg? Hvordan går man i dialog med noget, der ikke har et sprog som vi forstår det; med læber der former tanker til lyde? Jeg hørte en forsker fortælle om, hvordan træer kommunikerer via rodnettet og fx advarer hinanden om epidemier. Hvis træer kan samtale, skulle bjerge så ikke kunne? Måske bjergene kommunikerer på en anden frekvens. Jeg begynder tålmodigt at lytte efter 'bjerg-sprog', for et ord kan tager måneder at opsamle. Måske må jeg afsætte resten af livet til at aflæse én eneste samtale, når svarene kommer i brudstykker og skal samles til en sammenhæng; nærmest som en form for ord-geologi.

'Geologers aspirationen er nok at nå meget tættere på de spørgsmål, som også filosofien og kunsten stiller. Nemlig at prøve at sætte konturer på verden, dele den op i stumper, som er små nok til, at man kan forstå dem. Nogle gange går naturvidenskaben galt i byen ved at tro, at målet er at definere stumperne. Det er det ikke. Man definerer stumperne for at kunne håndtere det store billede. Hvis man kigger ud ad vinduet og prøver at forstå det hele på én gang, så går det jo fuldkommen galt.'
- Minik Rosing, forsker og geolog.

 

I udstillingen udforskes hvilke blikke der danner historien - og hvilke hænder. Der illustreres hvordan naturens kræfter er både større og langsommere, end menneskets. Beskueren inviteres tættere på det en proces rummer; på det interagerende øjeblik hvor dialogen mellem materiale og menneske opstår.

I forbindelse med udstillingen udgiver Marie Melchiorsen tekstsamlingen Basalt.
Der er reception med oplæsning fra udgivelsen d. 18. oktober kl 17.

Marie Melchiorsen bor og arbejder i København. Hun er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi og Akademie der Bildenden Künste Wien. Siden 2003 har hun udstillet i både Østrig og Danmark, bl.a. RYK IND (Overgaden), Maze (WUK, Wien) og Solid Solution (Alt_cph 13).

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio