Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Museet for Samtidskunst

Stændertorvet 3D, 4000 Roskilde

MAIL: info@samtidskunst.dk

TLF: +45 4631 6570

FAX: +45 4631 6571

WEB: samtidskunst.dk

Tirsdag, torsdag & fredag 12-17 Onsdag 12-20 Lørdag-søndag 11-16


Sæt pris på kunsten

A Kassen, Asger Jorn, Bertel Thorvaldsen, Christian Falsnaes, Danh Vō, Elmgreen & Dragset, Goodiepal, Henning Christiansen, Ingen Frygt, Kirsten Astrup, Solvognen, TOVES

08.09.2017 - 22.12.2017
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Vi har den glæde at invitere til fernisering af udstillingen Sæt pris på kunsten. Udstillingen er kurateret af Birgitte Kirkhoff Eriksen.

Til ferniseringen vil kunstnergruppen TOVES præsentere et salgsprospekt, da de til udstillingen har valgt at sætte sig selv til salg. En eventuel køber overtager således gruppens brand, alle ophavsrettigheder, fællesværker, inventar, sociale medier m.m. og kan drive TOVES videre efter eget forgodtbefindende.

Udstillingen Sæt pris på kunsten fokuserer på kunstens egen økonomi og værdi. Udtrykket ‘at sætte pris på noget’ fletter betydningsfuldhed og økonomisk prissætning sammen, og illustrerer på den måde, hvor indlejret den økonomiske målestok er i vores sprog og vores tænkning. 

På samme måde deler Sæt pris på kunsten sig i to. Dels i værker, der taler om kunstens betydningsmæssige værdi og dels i værker, der tematiserer kunstneren og kunsten selv som værdiskaber i økonomisk forstand.

Kunstens værdi diskuteres heftigt for tiden. Kunsten, kunstinstitutionerne og hele det dannelsesbegreb, som ligger til grund for kunstens og kunstmuseernes rolle i samfundet, tages ikke længere for givet som værdifuldt. Kunsten og museerne skal hele tiden præstere og demonstrere deres relevans. 

Udstillingen Sæt pris på kunsten viser en række værker, der på hver sin måde reflekterer over kunstens værdi – både for individet, for samfundet og for markedet. Det er museets forhåbning, at udstillingen også kan være et reflektionsrum for værdidiskussionerne op til kommunalvalget i november.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole