Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


Roundabout

Lars Nørgård

21.09.2019 - 09.11.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Charlotte Fogh Gallery kan med stor glæde præsentere soloudstillingen, ”Roundabout”, af Lars Nørgård. Udstillingen viser nye malerier og tegninger, der med sit genkendelige billedsprog opbygger og nedbryder abstrakte og figurative konstellationer.

Lars Nørgård har til udstillingen ”Roundabout” skabt malerier, som har et fælles visuelt formsprog, men samtidigt hver sit komplekse billedsprog. Farveflader støder mod hinanden i dynamiske kompositioner, hvor det klassiske narrativ ophører og nye fortællinger begynder. Gennem sit æuvre har Nørgård arbejdet både figurativt og abstrakt, hvor især sidstnævnte præger udstillingen på Charlotte Fogh Gallery. Udstillingens titel henviser både til Nørgårds lange karriere og aktuelle ståsted, som er eftertænksomhedens alder, hvor det at skue tilbage får lige så stor betydning som at se frem - som en slags livs-rundkørsel.
 
Nørgårds malertekniske præcision og vildskab skaber tilsammen kalejdoskopiske dimensioner i malerierne, hvor lette penselstrøg afløses af ekspressive kraftudfoldelser på rå og upolerede lærreder. Men hvor der ikke længere er tale om at “fyre den af” i en intuitiv rus, er hvert eneste strøg overvejet, selvom det måske nogle steder virker kaotisk. I flere af værkerne på udstillingen tilføjer Lars Nørgård referencer til sine arbejder på papir, hvis luftige og tynde streger skaber en malerisk dialog til farveflader og kompositionen.
 
Lars Nørgård har siden 1980érne været en markant peronlighed i dansk kunst. Hans værker er repræsenteret på de fleste af landets museer og større samlinger blandt andet Statens Museum for Kunst, ARoS Aarhus Kunstmuseum, ARKEN Museum of Modern Art, Kastrupgaardsamlingen, KUNSTEN Museum of Modern Art, Trapholt, Esbjerg Kunstmuseum, Horsens Kunstmuseum, Trapholt og Rooseum i Malmø.

Foruden soloudstillingen på Charlotte Fogh Gallery er Lars Nørgård her i efteråret ligeledes udstillingsaktuel på den nyåbnede gruppeudstilling ”Before the Fall of the Wall” på ARoS Aarhus Kunstmuseum, hvor man kan få et gensyn med hans mere figurative værker fra 1980érne.

I 2019 har Lars Nørgård desuden stået for en stor udsmykningsopgave af Aarhus Universitetshospital bestående af store abstrakte monumentalmalerier, som er skabt med støtte fra Ny Carlsbergfondet.

Skriv kommentar



Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket