Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Galleri Jacob Bjørn

Thorvaldsensgade 33, 8000 Aarhus

MAIL: mail@jacobbjorn.com

TLF: +45 2324 5664

WEB: jacobbjorn.com

Onsdag - fredag kl. 12-18, lørdag kl. 12-16


Roulette Rousse: SPOR 4 Rune Bosse

11.01.2019 -


Invitation til boglancering: SPOR 4 Rune Bosse
Den 11. januar 2019 udkommer Roulette Russes fjerde udgivelse i bogserien SPOR, der omhandler unge danske samtidskunstnere. I SPOR 4 inviteres Rune Bosse i samtale med kunstkritiker Louise Steiwer. Bogen lanceres i forbindelse med åbningen af Rune Bosses soloudstilling hos Galleri Jacob Bjørn.

Boglancering og udstilling:
Galleri Jacob Bjørn
Thorvaldsensgade 33a
8000 Aarhus C

Med følsomhed og nærvær lader Rune Bosse sig forbinde med naturen, og i sine værker deler og samler han verden på nye måder. En tilgang der kan sammenlignes med videnskabsmandens dedikation i laboratoriet. Allerede ved sin afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi vakte Rune Bosse opmærksomhed med værket Tempus circularis. Fagus sylvatica; et bøgetræ filet ned til en tykkelse på 2-3 mm, samlet på ny af brudstykker fra alle fire årstider og ophængt i en storstilet installation.

Mange af de principper, der findes i naturen, er så grundlæggende, at jeg kan finde forståelige svar i naturen på flere af de basale spørgsmål, som jeg stiller mig selv. Ved at betragte vores omgivelser er det muligt at lære noget, som er ret grundlæggende for det at være menneske.
– Rune Bosse

Rune Bosse har atelier i i det nedlagte Værløse Flyvestation. Han er uddannet fra Olafur Eliassons eksperimenterende kunstskole, Institut für Raumexperimente i Berlin og Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvorfra han dimitterede i 2016. Bosse har bl.a. udstillet på ARoS-triennalen The Garden og blev i 2017 håndplukket bland de mest talentfulde kunstnere fra danske og internationale kunstakademier til udstillingen EXTRACT hos Kunstforeningen GL STRAND

SPOR
SPOR giver i hver udgivelse ordet til en yngre dansk kunstner, der står ved begyndelsen af sin karriere. I et interview fortæller kunstneren om sit værk og de tanker, han eller hun gør sig omkring sin egen kunstneriske praksis.

Samlet set udgør bøgerne en vigtig dokumentation i beskrivelsen af forskellige spor på den danske kunstscene lige nu. Selektionen af kunstnere er foretaget ud fra et ønske om at præsentere unge kunstnere, der alle har etableret en distinkt og personlig praksis, der endnu ikke er blevet formidlet bredt. De arbejder i en række forskellige medier, og udgivelserne vil derfor komme omkring kunstpraksisser som maleri, performance, fotografi og installation.

ROULETTE RUSSE
Roulette Russe er et lille forlag med fokus på kunstpublikationer. Vores udgivelser er både små og store, bredt formidlende og snævre. Roulette Russe blev startet i 2015 af Marie Nipper og Simon Friese.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio