Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Museet for Samtidskunst

Stændertorvet 3D, 4000 Roskilde

MAIL: info@samtidskunst.dk

TLF: +45 4631 6570

FAX: +45 4631 6571

WEB: samtidskunst.dk

Tirsdag, torsdag & fredag 12-17 Onsdag 12-20 Lørdag-søndag 11-16


Rock Around the World

Molly Haslund

21.09.2013 - 15.12.2013
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

På udstillingen Rock Around the World præsenterer Molly Haslund en række skulpturer og objekter i det offentlige rum, der inviterer publikum til at bevæge sig gennem byen på nye måder. Haslund har hentet inspiration fra byens hække, bænke og legepladser, som værkerne spiller op imod. Der er tale om både ældre og helt nye værker, der bliver placeret rundt omkring i Roskilde by og dermed går i dialog med stedets arkitektur og de aktiviteter, som typisk udfolder sig her. Haslund kalder sine værker 'koordinationsmodeller', fordi de ligesom legeredskaber eller forhindringer kræver en vis grad af koordination af dem, der bevæger sig op og rundt på dem.

Molly Haslunds modeller er en fysisk refleksion over, hvordan vi opholder os i og bevæger os gennem byrummet. Hun kridter banen op for en undersøgelse af den måde, hvorpå bl.a. hække, mure, streger og andre mere abstrakte indhegninger, afgrænser og definerer vores handlerum.

Blandt de udstillede konstruktioner er en to-trins-stige, der fører op til en platform placeret oven på hækken ind til Roskilde Kloster. Fra denne balkon har man pludselig mulighed for at få et blik ind over hækken til klosterhaven på den anden side.

"Normalt laver hækken en grænse og nu kommer man til at kunne gå op oven på den. Og det er nok deri koordinationen ligger for mig. At man forholder sig til noget med sin egen krop på en anden måde end normalt."

Udover balkonen har Haslund konstrueret en kopi af den typiske blå 'Roskilde-bænk', men i halv størrelse: en børnebænk ved siden af de voksnes bænk.

"Børn leger ofte lege, hvor de kopierer voksne: 'Far, mor og børn', osv. På legepladsen står der allerede bænke, hvorfra de voksne kan betragte børnene lege. Med en bænk i børnestørrelse samme sted kan børnene kopiere de voksne og lege 'voksne', der betragter børn. Det kan give en sjov og tankevækkende dobbelthed."
(Citeret fra svfk.dk/dk/menu/projekter/rock-around-the-world)

De ældre værker er en serie legeredskaber: et gyngestativ, en hinkerude og en sjippetovs-konstruktion, der er skaleret op til voksenstørrelse og inviterer publikum til at gynge, hinke og sjippe - sammen. Gyngestativet er en udvidelse af det almindelige gyngestativ med 2 eller flere gynger på linje. Her er en hel stribe af gynger hængt op bag hinanden i to rækker, og sjippe-konstruktionen består af fire sjippetov fastgjort med den ene ende til en 7-sidet søjle. Udover at være en opfordring til fælles leg, udgør disse redskaber også en udfordring, nemlig den at koordinere udfoldelsen i legeredskaberne deltagerne imellem.

Molly Haslund er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi (2005) og MAF Glasgow School of Art (2003-2005). Hun arbejder i krydsfeltet mellem performance, skulptur og installation, med referencer til både billedkunst, stand up, varieté, litteratur og musik. Haslund har arbejdet med projekter, der spænder over personlige ritualer, socialt engagerende workshops og interaktionsdesign.

Læs mere om Molly Haslund på www.mollyhaslund.com

Sted: Museet for Samtidskunst og rundt omkring i Roskilde by

Åbningstider: Tir.-fre. kl. 11-17, lør.-søn. kl. 12-16

Pris: Voksne: 40 kr. Seniorer: 20 kr. Børn & unge under 18 samt studerende: Gratis

Skriv kommentarLilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole