Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

KØS

Nørregade 29, 4600 Køge

MAIL: info@koes.dk

TLF: +45 5667 6020

WEB: koes.dk

Mandag lukket, tirsdag kl. 11-17, onsdag - torsdag kl. 11-21, fredag - søndag kl. 11-17


Robotter i Japan

07.04.2016 -


Bliv klogere på japansk tænkning, samtidskunst og den fremadstormende robotkultur i Japan, når KØS inviterer til foredrag ved lektor Gunhild Borggreen i forbindelse med den nyligt åbnede udstilling In your heart │In your city med fire japanske samtidskunstnere.

Japan er det land i verden, hvor der findes flest robotter, og størstedelen af dem er industrirobotter, der udfører ensformigt arbejde på bilfabrikker og i andre industrier. I de seneste år er der imidlertid kommet stigende fokus på, at robotter også skal blive en del af almindelige menneskers hverdag i forbindelse med uddannelse og sundhed, så nu taler man om sociale robotter, og hvordan man skaber de bedste betingelser for interaktion mellem robotter og mennesker.

Den menneskelignende robot
Gunhild Borggreen, som er lektor i kunsthistorie og visuel kultur ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet, har længe forsket i robotkunst og robotter i Japan, og hun vil denne aften på KØS fortælle mere om de politiske og ideologiske baggrunde og konsekvenser af japansk robotudvikling, og se nærmere på de menneskelignende robotter, som mange japanske robotvirksomheder er optaget af at udvikle netop nu. 

Under foredraget vil Gunhild Borggreen også præsentere en række japanske samtidskunstneres værker indenfor robotkunst, som på forskellig vis forholder sig kritisk til robotindustrien, og som peger på alternative former for relation mellem menneske og maskine.

Ekspert i robot-kultur
Gunhild Borggreen er lektor i kunsthistorie og visuel kultur ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet. Hun er medstifter og leder af forskningsnetværket ROCA (Robot Culture and Aesthetics), som udforsker kulturelle og kunstneriske aspekter af robotter. Gunhild har udgivet en række artikler om robotkunst og robotter i Japan og holder jævnligt foredrag i forbindelse med udstillinger og andre begivenheder.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole