Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

BKS Garage

Ny Carlsberg Vej 68, 1760 København V

MAIL: bks@kunstakademiet.dk

TLF: +45 3374 4600

WEB: bksg.kunstakademiet.dk

Tirsdag-fredag 12-17, lørdag 12-15


Ricotta

Mathias & Mathias

11.05.2013 - 23.05.2013
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

"Udstillingen Ricotta er en installation i stor skala. Ricotta befinder sig i et punkt mellem arkadisk kulisse og et tableau vivant forklædt som ørkenlandskab. Vi er i overgangen mellem det forpinte og golde og det paradisiske, hvor jorden gavmildt låner af sig selv til bedøvelse og genfødsel. Fra sandstormens mudrede horisont til oasens klare vand, hvor bondedrengen kan slukke sin tørst og vaske sig, og hvor hans tohovede uhyre kan synge sin sang efter at have afsøgt verden.
Der er noget heroisk over denne sorgløse bondedreng, som han smider sig i skyggen og lader hovedet flyder over, mens han hengiver sig til dagdrømme. Hans krop bundfælder sig der, hvor verden, uden at gøre det store væsen af sig, begynder at opsluge sig selv (som kviksand eller ricottaen der opløser brødet). Drengens inspirerede apati er en indgang til det frivole, hvorfra pirringen fra tid til anden bliver så intens, at drengen og jorden tvinges til at kaste sig selv op - ny og fertil.

Ricotta er det overskydende i fast form, der i sin gavmildhed er en parodi på både mælk, mad og moral.

Ricotta præsenteres af Mathias & Mathias og er vores andet større samarbejdsprojekt. Installationen lægger sig i forlængelse af vores fortællende og flamboyant‐didaktiske totalværker, der peger mod komplet eklekticisme og kunsten som et tiltrængt power nap.

Mathias & Mathias er en kunstnerduo, men også et dedikeret rum for kontemplation af det hovedløse, af frivolitet og af det grænsegående samarbejde -

Mathias er Mathias' parodi."

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket