Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

REfleksioner - Forening for Samtidskunst

Havnen, fortet og stranden, 2791 Dragør

MAIL: info@refleksioner.org

TLF: +45 4156 1264

WEB: refleksioner.org


Reflex

Amel Ibrahimovic, Eva Koch, Iben Dalgaard, Katja Bjørn, Lars Buchardt, Lise Blomberg, Mikala Valeur, Nanna Gro Henningsen, OP Arkitekter

Kurator: REfleksioner - Forening for Samtidskunst

05.07.2014 - 28.09.2014
FACEBOOKEVENT


Amel Ibrahimovic: Was Will Europa?, 2014, Billboards, wood.

OP Arkitekter: The Pavillion, 2014, Danish spruce.

Nanna Gro Henningsen: Observatory for Apparently Insignificant Phenomena, 2014, Wood, plywood, mirrors, electronics, paint.

Lise Blomberg: House in the Goose Republic, 2014, Installation.

Lise Blomberg: House in the Goose Republic, 2014, Installation.

Lars Buchardt: Black Circle, 2014, Sound.

Iben Dalgaard: BYgone, 2014, Fabric, yarn.

Katja Bjørn: Looking at fishermen looking at you , 2014, Video still.

Katja Bjørn: Looking at fishermen looking at you, 2014, Video still.

Katja Bjørn: Looking at fishermen looking at you, 2014, Video.

Eva Koch: Pharos, 2014, Video.

Mikala Valeur: A Spacious Affair Blackens With New Dimensions, 2014, Birch plywood, mirror, solar cells, electronics. Foto: Michael Paldan.

Mikala Valeur: A Spacious Affair Blackens With New Dimensions, 2014, Birch plywood, mirror, solar cells, electronics.

PRESSEMEDDELELSE

Kunstudstillingen Reflex spejler Dragørs fortid, nutid og fremtid. 9 danske kunstnere har udviklet stedspecifikke værker til Dragørs offentlige rum og mellemrum på havnen, fortet og stranden. Udstillingen præsenterer skulpturer, video og installationer.

Reflex sætter fokus på Dragørs 'wastelands' - steder der er i 'overskud' og steder der har eller er på vej til at miste sin oprindelige funktion. Flere værker udstilles på tidligere lossepladsområder hvilket giver ordet 'waste' en flertydig dimension.

"Jeg tænker meget over hvordan samtidskunsten kan gribe ind i et lokalsamfund med så stor forankring i historien. Samtidskunst kan være med til at kaste nye blikke på det velkendte og kan fremhæve det skjulte potentiale i lokalområdet. Min mission er at give Dragørs wastelands ny, midlertidig stedsidentitet med unikke kunstoplevelser.", siger formand for REfleksioner, Annette Lindroos.

Flere kunstnere har involveret de lokale i deres værkers tilblivelsesproces. F.eks. har Katja Bjørn filmet fiskere i skurbyen og Iben Dalgaard har med brodøser fra St. Magleby og Dragør tilværket et 22 meter langt forhæng med lokale motiver. Udstillingens 7 meter høje vartegn, KUGLEN, der er tegnet af den københavnske arkitektgruppe OP, bliver både et samlingssted og rum for kulturarrangementer.

Fakta:
Reflex er en del af fejringen af Dragør Kommunes 40 års jubilæum og udstillingen er støttet af Dragør Kommune,A. P. Møller og Hustru Chastine McKinney-Møllers Fond til Almene Formaal, Dragør Fort, Dragør Bådeværft, Rambøll, Sydbank, J&B Tømrerfirma, Simply Boheme, Tvilum, Greenmatic og Gutfelt & Partnere.

REfleksioner er en nonprofit organisation for samtidskunst med base i Dragør. REfleksioner kuraterer kunstudstillinger og afholder events, debatter og formidlingsprojekter og ønsker at fremme samarbejdet mellemkulturinstitutioner, skoler, turisme og erhverv. Organisationen er stiftet i 2012 af kurator og formand Annette Lindroos.

Skriv kommentar