Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Kunsthal Charlottenborg

Nyhavn 2, 1051 København K

MAIL: info@kunsthalcharlottenborg.dk

TLF: +45 3313 4022

FAX: +45 4533 1425

WEB: kunsthalcharlottenborg.dk

Tirsdag - fredag 12-20, lørdag - søndag 11-17


Reflections on the Performance of Rage and Femininity

Johanna Chemnitz

25.11.2019 -
FACEBOOKEVENT


Performance lecture / part of CHOREOGRAPHY IN ACTION

Danser og koreograf Johanna Chemnitz vil denne aften udforske (u)traditionelle og kreative metoder at skabe performance lectures på.

Hun vil præsentere uddrag af sine værker, arbejdsprocesser og kunstneriske undersøgelser, der fokuserer på det feministiske perspektiv.
Det meste af det arbejde, Johanna har skabt, deltaget i og samarbejdet om bunder i release teknik, samt udforskning af aktuelle emner og politiske spørgsmål.
Denne aften vil hun undersøge disse temaer og idéer yderligere ved at reflektere over fremstillinger af raseri og feminitet.

De seneste år har Chemnitz arbejdet sammen med koreografen Mette Ingvartsen og Margrét Sara Gudjónsdóttir og turnéret verden over. Hun har også samarbejdet med andre koreografer og visuelle kunstnere, og har igennem hele sin karriere arbejdet som danse- og yogalærer.

Johanna Chemnitz har arbejdet sammen med blandt andre Eszter Gàl, Sasha Waltz & Guests, Vidal Bini /KHZ og har jævnligt samarbejdet med de visuelle kunstnere Annika Nilsson og Anne Sophie Malmberg. Johanna har også samarbejdet om koreografiske værker f.eks. duetten “Dishevelled” med danser og koreograf Sonja Pregrad, samt gruppekoreografier med modedesigner Henrik Vibskov og Judith Klingenfeld.

Chemnitz har undervist klasser og workshops i improvisation, komposition, teknik samt yoga for University of Fine Arts Hamburg, Tanzfabrik Berlin, Ashtanga Studio Berlin, Dansehallerne Copenhagen, DDSKS og Bauhaus University Weimar.
Chemnitz studerede Modern and Contemporary Dance på ArtEz Arnhem (2000-2004).
Mere info www.johannachemnitz.com/

Konceptet CHOREOGRAPHY IN ACTION
Dansehallerne præsenterer møder mellem tilknyttede kunstnere, eksperter og andre gæster fra Dansehallernes programmer og forestillinger. Ny gæst hver mandag. På disse mandagsmøder deles tanker om kunstnerisk arbejde via samtaler, installationer, forestillinger eller film.
Programmet foregår på engelsk og er åbent for alle.
Der er fri entré.

Kunsthal Charlottenborg
Programmet foregår i Charlottenborg Art Cinema, Kunsthal Charlottenborg, som er en af Dansehallernes samarbejdspartnere, og er vært for Dansehallernes faste mandagsprogram.
kunsthalcharlottenborg.dk/

Info in English /
https://www.dansehallerne.dk/en/performance/reflections-on-the-performance-of-rage-and-femininity/

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø