Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Danske Grafikeres Hus

Sølvgade 14, 1307 København K

MAIL: epost@danskegrafikere.dk

TLF: +45 3313 3185

FAX: +45 3391 1996

WEB: danskegrafikere.dk

Torsdag - fredag 13-17 , lørdag - søndag 11-15


Reel Around The Fountain

Jon Stahn

08.03.2014 - 30.03.2014
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Reel Around The Fountains er en udstilling, der afspejler ideer og tanker om kunstens potentiale som udtryk for satire, protest og oprør i et visuelt blik på Italiens Rom. På udstillingen kan man opleve hvordan politisk, kulturelt og kunsthistorisk materiale re-kontekstualiseres i nye sammenhænge, der sætter fokus på komiske og absurde sammenstillinger af kunstobjekter og dagligdags-ting.

"Jeg har i et stykke tid beskæftiget mig med performance parallelt med arbejdet som billedhugger. Det performative og legende er et vigtig element, der afspejler ideer og tanker om kunstens potentiale som udtryk for satire, protest og oprør. Begge spor er indbyrdes forbundne da de begge undersøger samfund, identitet og iscenesættelse og begge integrerer komiske, groteske og ofte absurde sammenstillinger af kunstobjekt, tekst og dagligdags-ting.

Politisk, kulturelt og kunsthistorisk materiale der re-kontekstualiseres i nye sammenhænge - er en meget vigtig del af mit arbejde generelt og er det element, der nok siger mest om hvilke interesser jeg har som kunstner. Jeg samler og leder og intet er for marginalt til at blive indlemmet og brugt i et ærinde, der helt grundlæggende handler om frihed.

Jeg er i mit kunstneriske virke meget optaget af at ophæve hierarkier mellem genrer, medier og billeder for i stedet at fremhæve det modsætningsfyldte og mangfoldige. Arbejdet med arkiv og collage handler for det første om at se de visuelle og æstetiske sammenhænge i det fragmenterede og om at organisere det der synes tilfældigt. Det handler om at reflektere over disse sammenhænge, mest basalt at gøre opmærksom på potentielt frugtbare sammenstød af forskelligartede virkeligheder.

Parallelt med arkivet arbejder jeg i et udvidet skulpturelt felt, der undersøger psykedeliske og emblematiske emner og objekter, der knytter forbindelser til iscenesættelse, seance, ritual og udvidede bevidsthedstilstande. Værkerne på Reel Around The Fountain vil afspejle disse interesser ligesom der vil blive lavet en serie på 6 bokse med et mini-arkiv. Nogen af grafiske tryk andre af fotografier og andre igen fotokopier, der alle er med på udstillingen.

Collage, assemblage og fundne objekter vil således udgøre nerven i udstillingen og fortsætte det overordnede arbejde med at undersøge og organisere det cirkulerende materiale, der omgiver os. Udstillingen vil være et blik på Rom, en slags visuel oversættelse. Noget jeg tidligere har arbejdet med i andre udstillinger om Californien i 2012, Singapore i 2011 og Vietnam 2010. Denne måde at arbejde på, som er en kombinationen af rejsen og arbejdet, indsamlingen af materiale, samarbejdet med mennesker fra en anden kunstnerisk baggrund end min egen er vigtigt for mig, da jeg altid har været interesseret i at være med til at udvikle fællesskaber og i udveksling af ideer på tværs af nationaliteter, generationer og medier."

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum