Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Specta

Peder Skrams Gade 13, 1054 København K

TLF: +45 3313 0123

FAX: +45 3313 3203

WEB: specta.dk

Tirsdag - fredag 12-17:30, lørdag 11-14


Recollection - Beyond the Design

BenandSebastian, Ditte Ejlerskov, Anette Harboe Flensburg, Jakob Hunosøe, Johannes Sivertsen, Daniel Svarre

25.05.2019 - 28.06.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

TALK: Direktør for TRAPHOLT Karen Grøn vil i dialog med de deltagende kunstnere gå i kødet på forholdet mellem design og kunst. 

VELKOMMEN TIL FERNISERING FREDAG DEN 24. MAJ KL 17 - 20!

I Danmark har en lang og demokratisk design tradition gjort design til en ufravigelig del af de flestes hverdag. Design ses som en naturlig del af tilværelsen - fra hjemmets objekter, over institutionernes møbler, til rum og bygninger. Men hvad oplevede du? Og hvordan påvirker dine oplevelser med designet dine erindringer om det? SPECTAs nye udstilling Recollection - Beyond the Design sætter fokus på de forskydninger, som fremkommer, når det er mødet med designet, der gengives.

I benandsebastians værk Stored er udgangspunktet en vitrine skabt af Kaare Klint i 1926 til Danmarks Design Museum. En vitrine, med det formål, at danne ramme om udstillede objekter. I benandsebastians værk huser vitrinen tilværelsen, sådan at forstå, at rammen indeholder, hvad mennesket funktionelt har brug for; stol, bord, seng, opbevaring. Det er således tilværelsen, det daglige, som er Stored/opbevaret. Eller måske er det låst inde, og sat i en snæver ramme? På denne måde fremhæver værket den ikoniske designers styrke og samtidig det åg, eller den bagage, som den stærke designtradition lægger over nye generationer.

Chair for Education II er Daniel Svarres gengivelse af skolestolen fra 1970’ernes folkeskole. Mange vil genkende det enkle, robuste design, skabt til at modstå slid og brug. Men i Svarres værk indgår fem udgaver af stolen. Den ene står over den anden, ikke stablede, men udformede så de alle står på gulvet. Skulpturen er flertydig, og den fremstår på en gang stærkt hierakisk, og samtidig som om den vokser.

I processen frem mod realisering kan objekter eller arkitektur beskrives som en række æstetiske og funktionelle overvejelser der sammen med intention udmønter sig i et konkret værk. Men når vi som individer bruger, møder og indtager design og arkitektur tilføjes nye lag, der baserer sig på personlige oplevelser. Objekter, bygninger og rum bliver til noget andet – eller noget mere – end de oprindelige intentioner og overvejelser, designeren har haft. Med værker af benandsebastian, Ditte Ejlerskov, Anette Harboe Flensburg, Jakob Hunosøe, Johannes Sivertsen og Daniel Svarre kredser Recollection - Beyond the Design om netop sådan et erfaringslag.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole