Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


Recent Works

Benny Dröscher

10.10.2015 - 14.11.2015


PRESSEMEDDELELSE

Sanseligt og underfundigt. Benny Dröschers malerier er kendetegnede af en minutiøs detaljerigdom og referencer fra naturens verden. Man bliver draget at det himmelstræbende perspektiv med sirligt udførte naturskildringer, krummelurer og ekspressive farveklatter. Soloudstillingen, Recent Works er Dröschers første soloudstilling siden 2007 på et dansk galleri. Benny Dröscher har igennem de sidste10 år hovedsagelig haft fokus på udstillinger på udenlandske gallerier i England, Italien, Tyskland og Norge - samt på museums- og kunsthalsudstillinger i Danmark og udlandet. Så det er derfor med stor glæde, at Charlotte Fogh Gallery nu kan præsentere en soloudstilling i Århus.

Igennem årene har Benny Dröschers værker gået fra at omfatte skulpturer og installation til nu maleri. Har man fulgt ham fra skulpturerne, vil man i malerierne kunne nikke genkendende til mange af elementerne fra disse. Omdrejningspunktet er stadig kontrastfyldte skildringer af naturens modsætninger; orden og kaos, det uendelige rum og den overskuelige detalje.

Selv siger Dröscher om sit arbejde:
"Igennem flere år har jeg været optaget af menneskets behov for forførelse og illusion. Det har især handlet om at undersøge, hvor smertetærsklen ligger for brugen af banale symboler og vores behov for dem. Jeg har selvfølgelig tilegnet mig en viden om den symbolske og allegoriske tradition, ligesom jeg har undersøgt naturmotivernes ikonografiske og glemte symbolik, som mulige bærere af en metafysik betydning.
Når jeg bruger dem, så er det for at undersøge de skred, som tiden har udsat dem for. Om de stadig kan rumme den magi de var tillagt engang eller måske snarere, om de kan genvinde den. I denne sammenhæng er det vigtigt at have øje for mine værkers dobbelthed. Det der kunne ligne det ikonografiskes genkomst - viser sig samtidig som tom ikonografi. Og når mine værker insisterer på at der findes dyb og ægte patos så viser de ligeså ofte det, man kunne kalde konstrueret patos. Denne dobbelthed ligger implicit i langt de fleste værker: En tvetydig, nærmest ironisk kombination af det autentiske og det syntetiske. Dette skulle gerne efterlade betragteren i tvivl om, hvad det er han egentlig står overfor...".

Benny Dröscher bor i dag på Samsø. Han gik på Det Jyske Kunstakademi hos Thomas Bang og er en del at den generation af unge kunstnere som Århus Kunstmuseum præsenterede på udstillingen TAKE OF: 2001 - med navne som bl.a. Tal R, John Kørner, Jeppe Hein, Kirstine Roepstorff og Kasper Bonnén. 

Dröschers værker er bl.a. repræsenteret på ARKEN, Statens Museum for Kunst, Malmö Konstmuseum og Trapholt. I foråret 2015 var det muligt at få en unikt indblik i Benny Dröschers arbejde og univers i Anders Morgenthalers program "Kunstnerens lærling", som blev vist på DR K.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole