Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Kunsten

Kong Christians Allé 50, 9000 Aalborg

MAIL: kunsten@aalborg.dk

TLF: +45 9813 8088

FAX: +45 9816 2820

WEB: kunsten.dk

Tirsdag - søndag 10-17


Real Monsters

Michael Kvium

02.02.2013 - 21.04.2013


Michael Kvium: Real Monsters, 2013. Installation view. Foto: Niels Fabæk.

Michael Kvium: Tail to tail, 2012. Foto: Niels Fabæk.

Michael Kvium: Seven, 2011. Foto: Niels Fabæk.

Michael Kvium: Old Timers tales, 2012. Foto: Niels Fabæk.

Michael Kvium: Judgement Day, 2011. Foto: Niels Fabæk.

Michael Kvium: The Culture Ride, 2012. Foto: Niels Fabæk.

Michael Kvium: Real Monsters, 2013. Installation view. Foto: Niels Fabæk.

Michael Kvium: The dancing tale, 2010. Foto: Niels Fabæk.

Michael Kvium: The Culture Ride, 2012. Foto: Niels Fabæk.

PRESSEMEDDELELSE

Monstrene i os alle hudflettes og gøres endnu mere "almindelige", når KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg åbner en ny udstilling med nye værker af den danske kunstner Michael Kvium, som er kendt for sine ofte groteske billeder.

Michael Kvium har arbejdet intensivt op til åbningen af udstillingen med at færdiggøre de sidste værker. De nye værker fra de seneste fem år har fået et mere virkelighedsnært udtryk, end det vi normalt kender ham for.
En række velkendte motiver indgår i Kviums nyeste billeder, lige fra katolske klædedragter og røde pølser til truckerkasketter. Udstillingen har netop temaet virkelige monstre: det at virkelighedens monstre findes i os selv. Intet er helligt for kunstneren, der tager livtag med både religion, politik og dagligliv. Han udleverer os alle med en sikker hånd, dog med et kærligt twist og et glimt i øjet.

Kviums monstre er på een gang ækle og smukke at se på. Kvium er en kunstner, der vil og kan fortælle historier, og han gør det med effektive virkemidler og med en virtuositet, der skuer tilbage til kunsthistoriens store spanske malere og barokkens symbolik. Udstillingen Real Monsters tager livtag med vores komplekse virkelighed og viser, at skønheden også kan findes i det, vi almindeligvis betragter som dens modsætning.

En helt ny film Det Skinbarlige Øje - en film om maleren Michael Kvium af Peter Klitgaard får premiere ved samme lejlighed.

Udstillingen er støttet af Spar Nord Fonden. Filmen er støttet af L.F.Foghts Fond og Statens Kunstråd.

Om Michael Kvium
Michael Kvium er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi. Han bor og arbejder i Danmark og Spanien og er foruden maler også skulptør, tegner, grafiker, performancekunstner, filmskaber og scenograf. Vigtige udstillinger herhjemme har været: Deep Forest, Horsens Kunstmuseum (2003), Jaywalking Eyes, ARoS (2006), Silent Eye, Ordrupgaard (2007) og Freestyle Tale, Kastrupgaard (2011). Michael Kvium har tidligere udstillet på KUNSTEN i 1995 med udstillingen Basic Rhythm, og museet har flere værker af kunstneren i samlingen. Michael Kvium er repræsenteret på flere andre museer i Norden bl.a. Statens Museum for Kunst, Horsens Kunstmuseum, ARoS Aarhus Kunstmuseum, Göteborg Konstmuseum, men også i Kina på Shenzhen Guan Shanyue Art Museum og Today Art Museum, Beijing.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio