Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

KØS

Nørregade 29, 4600 Køge

MAIL: info@koes.dk

TLF: +45 5667 6020

WEB: koes.dk

Mandag lukket, tirsdag kl. 11-17, onsdag - torsdag kl. 11-21, fredag - søndag kl. 11-17


Randi & Katrine – Follies & faces

Randi & Katrine

26.04.2015 - 27.03.2016
FACEBOOKEVENT


Randi & Katrine: Skoven, 2015. Foto: Nanna Claudius Bergø.

Randi & Katrine: Tårnmand, 2015. Foto: Nanna Claudius Bergø.

Randi & Katrine: The Barn (detail), 2015. Foto: Nanna Claudius Bergø.

Randi & Katrine: The Barn (detail), 2015. Foto: Nanna Claudius Bergø.

Randi & Katrine: Muslingehuset, 2015. Foto: Nanna Claudius Bergø.

Randi & Katrine: Randi & Katrine, Follies & faces (installation view), KØS, 2015. Foto: Nanna Claudius Bergø.

Randi & Katrine: Randi & Katrine, Follies & faces (installation view), KØS, 2015. Foto: Nanna Claudius Bergø.

Randi & Katrine: Randi & Katrine, Follies & faces (installation view), KØS, 2015. Foto: Nanna Claudius Bergø.

Randi & Katrine: Follies & faces (installation view), KØS, 2015. Foto: Nanna Claudius Bergø.

Randi & Katrine: Follies & faces (installation view), KØS, 2015. Foto: Nanna Claudius Bergø.

Randi & Katrine: Randi & Katrine, Follies & faces (installation view), KØS, 2015. Foto: Nanna Claudius Bergø.

Randi & Katrine: The House in Your Head, 2015. Foto: Nanna Claudius Bergø.

PRESSEMEDDELELSE

Oplev et hus med blinkende øjne, en muslingebeklædt industribygning og en over 5 meter høj tårnmand udformet med udgangspunkt i Køges historiske arkitektur, når KØS Museum for kunst i det offentlige rum traditionen tro rykker ud i byrummet med en 2 km kunstrute fra museet til Søndre Havn i Køge. Udover den udendørs kunstrute med fem nye stedsspecifikke værker af den danske kunstnerduo Randi & Katrine præsenterer KØS en retrospektiv udstilling om kunstnerne indenfor på museet. Under titlen Randi & Katrine - Follies & faces er udstillingsprojektet en invitation til at træde ind i Randi & Katrines eventyrlige univers og opleve omgivelserne med nye øjne.

Kunstrute og retrospektiv udstilling
Med kunstruten og den indendørs udstilling om Randi & Katrine sætter KØS fokus på nogle af de mest markante og betydningsfulde kunstnere, som i disse år arbejder i det offentlige rum. På ruten, der er KØS' fjerde særudstilling i Køges byrum, møder vi fem nye værker, der vender hverdagen på hovedet og pirker til vores fantasi. Den indendørs udstilling giver mulighed for at få et sjældent kig ind i de kunstneriske processer bag Randi & Katrines projekter til det offentlige rum samt installationer og skulptur gennem de seneste 10 år. Kom tæt på detaljerige skitser og modeller og få et indblik i de mange referencer til kunst- og kulturhistorie samt arkitektur og havekunst, der optræder i deres værker.

Follies & faces
Med deres på én gang legende og refleksive tilgang til kunsten har Randi & Katrine de seneste år vakt betydelig opsigt på den udenlandske kunstscene bl.a. i Seoul i Sydkorea og på Sydney Biennalen. Udstillingen Randi & Katrine - Follies and Faces præsenterer en lang række af kunstnernes værker i et karakteristisk særegent billedsprog - fra en farverig shawarma-bar og en picnickurv i stor skala til en spektakulær kunstlegeplads og en pavillon udformet som en kæmpemæssig tekande. Udstillingstitlens Follies henviser til begrebet 'folly', der betegner en dekorativ bygning uden funktion, mens Facesrefererer til idéen om besjælede huse med ansigter, der taler til os og skubber til vores forestillinger om vores omgivelser.
Begge fænomener er centrale i flere af Randi & Katrines værker, der udfordrer vores forestillinger om virkeligheden i grænselandet mellem det velkendte og det ukendte.

Katalog
Den retrospektive udstilling samt kunstruten ledsages af et katalog med bidrag af Jeanne Rank Schelde, kunst- og arkitekturhistoriker, Camilla Jalving, museumsinspektør på ARKEN, Bjørn Bredal, forfatter og lederskribent ved Politiken, Juliana Engberg, kunstnerisk leder af ACCA Australian Centre for Contemporary Art, Melbourne og kurator på Sydney Biennalen, samt udstillingens kurator, kunsthistoriker Anna Manly.

Om Randi & Katrine
Randi Jørgensen (f. 1974) og Katrine Malinovsky (f. 1976) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2005. Siden deres første samarbejde med udstillingen HUS BÅD i 2004 har kunstnerne arbejdet med installationer, skulptur og integreret kunst. Randi & Katrine har skabt en lang række værker til det offentlige rum, heriblandt færgen M/F Ærøskøbing for Statens Kunstfond (2012), kunstlegepladsen Fyrreskov på Nikolaj Plads for Københavns Kommune (2010) og Tekandepavillon til Rosenhaven Plejecenter i Ballerup Kommune (2011). Kunstnerne står også bag flere midlertidige værker i det offentlige rum, heriblandt Tower Man i Seoul, Sydkorea (2012), Picnickurv i Frederiksberg Have (2004) og Shawarma House, som har været opført flere steder, bl.a. i Aarhus i 2009.

Fælles kunstnerisk manifestation
Køge Bugt-området danner i 2015 rammen om en stor fælles kunstnerisk manifestation af kunstnerduoen Randi & Katrine. Udover udstillingen på KØS kan man på ARKEN i Ishøj opleve en totalinstallation i museets kunstakse.

Projektet realiseres med støtte fra Køge Kyst, Knud Højgaards Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Augustinus Fonden og Statens Kunstfond.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø