Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Bricks Gallery

Blågårdsgade 11b, 2200 Købenavn N

Tirsdag - fredag 12-18, lørdag 11-16


Rammet af Solen

Jakob Steen

Kurator: Rebekka Elisabeth Anker-Møller

07.11.2019 - 07.12.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Bricks Gallery er stolte over at præsentere, Rammet Af Solen, en soloudstilling af billedkunstner Jakob Steen kurateret af Rebekka Elisabeth Anker-Møller.

Udstillingen består af en række nyere malerier, en glasskulptur samt en bogpublikation.

Værkerne udfolder sig som selvbiografiske collage-kompositioner med et introspektivt blik, der sammenfatter sanseindtryk og erindringer fra kunstnerens liv, materialiseret gennem hans værker. Jakob Steens praksis befinder sig et sted mellem det figurative og det abstrakte maleri, hvor der skabes kontakt til en oplevet kosmisk energi, som indlejres i værkerne.

Med inspiration fra forskellige oplevelser og følelsesmæssige tilstande sampler Steen sit erindringsarkiv gennem arbejdet med akvarelskitser, der fungerer som en art fremkaldervæske i synliggørelsen af hans indre landskaber. Brugen af akvarelskitser som forarbejde til malerierne bliver dermed en metode til at omdanne æteriske indtryk til et sanseligt formsprog.

Udstillingstitlen Rammet af Solen refererer til det lysspil solens stråler skaber, når de falder ind gennem et vindue samt måden, hvorpå solen som dualistisk livgivende kraft oplyser et landskab og samtidig efterlader dele af landskabet i skygge. Igennem denne sensoriske analogi, skildrer Steen sin personlige historie.
 
Siden barnsben har solen været en gennemgående fascination for Steen, hvilket senere drev ham til at bosætte sig i Caribien. Et kulturmøde, der blev afgørende for udviklingen af hans kunst, hvor solen som en allestedsnærværende kraft satte sig dybt i ham. Solen figurerer på den måde som en bevidsthedsmæssig tilstedeværelse i Steens virke, affødt gennem farvesyntese på lærredet, navigeret af erindringer.
 
Det er første gang, Jakob Steen introducerer et rumligt element i en udstilling, her i form af en glasskulptur, der bryder det hvide gallerirum. Glasskulpturen refererer til prismen, som indkapsler Goethes forudsætning om, at farver kun viser sig, hvor både lys og mørke simultant er til stede.

Som en sammenfatning af udstillingens enkeltdele vil bogpublikationen af samme titel give et uddybende indblik i kunstnerens praksis gennem en præsentation af værker fra hans ophold i Caribien, fotos fra hans atelier samt nogle af de utallige akvarelskitser lavet på hans vej.

Jakob Steen er født i 1986 i Cambridge, England. Han debuterede i 2018 med sin første soloudstilling Om Mani Padme på Collaborations by Tania & Thomas Asbæk. Steen bor og arbejder i Præstø, Danmark.

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole