Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


Ragnarok

Krestine Harboe

06.10.2018 - 11.11.2018


PRESSEMEDDELELSE

Charlotte Fogh Gallery kan med stor glæde præsentere en soloudstilling af Krestine Harboe i galleriets “Locker Room”. Udstillingens titel er “Ragnarok” og viser keramiske skulpturer, som tager afsæt i den Nordiske mytologi; her er det især historien om verdens undergang Ragnarok.

Kort fortalt indledes Ragnarok af naturkatastrofer, der kulminerer i en tre år lang vinter, uden somre imellem. Guder, jætter, mennesker og andre skabninger vil være i krig. Slaget afsluttes af en verdensomspændende brand, hvorefter Jorden vil synke ned i havet og Yggdrasil, verdenstræet, vil dø . Herefter vil vores verden og Yggdrasil med de 7 verdener genopstå på ny. Med denne mytologiske fortælling retter Krestine Harboe fokus på de klimaforandringer vi møder i dag og på det faktum at verdenshavene stiger.
Hun har derfor lavet afstøbninger af havbunden ved Vadehavet og har filosoferet omkring hvordan det ville være når verdenshavene stiger ydeligere. Dette har sat sit præg på skulpturerne, der alle er i forskellige abstrakte former med aftryk af havets bund.


En af kendetegnene for Krestine Harboes keramiske kunst er bla. beviklinger med tekstiler. Udover stof indgår der ofte grene eller andre organiske materialer i værkerne. Disse dyppes og pensles i porcelæns- eller stentøjsmasse for herefter at blive brændt gentagne gange, indtil kun porcelænsskallen og aftrykket står tilbage.
Dette efterlader spor af det processuelle i det endelige værk, og skaber en friskhed, spontanitet og bevægelse - en slags ”sampling”, hvor hun blander diverse teknikker og fundne genstande.


Krestine Harboe bor og arbejder I Århus. Siden hun tog afgang fra Århus Kunstakademi i 2016, har hun udstillet på både censurerede udstillinger og kunstmesser. Foruden sin første galleriudstilling hos Charlotte Fogh Gallery er Harboe netop aktuel på en større international gruppeudstilling på Kunst garajen, i Bergen i Norge. Sidste år deltog hun i forbindelse med et arbejdsophold i Kina på en stor international keramisk gruppeudstilling i Shanghai Wuchangshou Memorial Hall Museum samt en udstilling på Frederikshavn kunstmuseum.

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole