Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Viborg Kunsthal

Riddergade 8, 8800 Viborg

MAIL: viborgkunsthal@viborg.dk

TLF: +45 8787 3221

WEB: viborgkunsthal.dk

Tirsdag - onsdag 13-17, torsdag 13-21, fredag 13-17, lørdag - søndag 11-17


Power Floats like Money, like Language, like Theory

Mikkel Carl

08.03.2019 - 26.05.2019
FACEBOOKEVENT


Viborg Kunsthal, Mikkel Carl, Power Floats like Money like Language like Theory

Mikkel Carl: Power Floats like Money, like Language, like Theory (installation view), 2019.

Viborg Kunsthal, Mikkel Carl, Power Floats like Money like Language like Theory

Mikkel Carl: Power Floats like Money, like Language, like Theory (installation view), 2019.

PRESSEMEDDELELSE

Viborg Kunsthals Østfløj husede gennem 1800-tallet Viborgs største brændevinsbrænderi, med tre kedler, som kunne rumme henholdsvis 2.300, 1.900, og 1.000 liter. Historien om, hvordan denne postindustrielle facilitet nu er hjemsted for en kunsthal, og dermed fokuserer på kreative former for vidensproduktion, danner baggrunden for Mikkel Carls udstilling Power Floats like Money, like Language, like Theory.

Mikkel Carls kunstpraksis tager ofte afsæt i konkrete omgivelser, og hans værker kan ses som en blanding af umiddelbar fysisk tilstedeværelse og så en lang række kulturelle referencer. Disse er, så at sige, kodet ind i værkerne og giver anledning til at overveje eksisterende rammer eller forhold på en ny måde.

I kunsthallens østfløj bliver dels af en stor skulpturel volumen placeret, så det accentuerer rummets primære karakteristik: Den dobbelte loftshøjde og balustraden af glas. Omkring dette værk placeres mindre, ligeledes installatoriske værker i en stedsensitiv omgang med kunsthallens lokaler.

Mikkel Carl er født i 1976, og han bor og arbejder i Sorø/København. Han har en MFA fra Det Kgl. Danske Kunstakademi og en BA i idéhistorie fra Aarhus Universitet. Mikkel Carl har siden oktober 2018 fungeret som lektor på Det Fynske Kunstakademi. Derudover har han en række tillidsposter og hverv i den danske kunstverden blandt andet som medlem af Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst. I tillæg til sit virke som kunstner skriver Mikkel Carl og kuraterer ligeledes udstillinger. Blandt kunstnerens egne udstillinger kan nævnes, Now Moving Towards the Inner Circles of Reality, Ana Cristea, New York; The Murderous Narcissism of Minor Differences, 247365, New York; We Are All Workers, Kunsthal Nord, Aalborg; Secondary Object, David Dale Gallery, Glasgow.

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket
Kunstskolen Spektrum