Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Collaborations by Tania and Thomas Asbæk

Store Kongensgade 118, København K

Onsdag-fredag 12 - 18, lørdag 11 - 16


Poofy Wan Wan

Tomoo Gokita, Susumu Kamijo, Misaki Kawai, Tomokazu Matsuyama, Koichi Sato, Harumi Yamaguchi

Kurator: Kathy Grayson

29.11.2019 - 10.01.2020
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

En global verden, hvor alle tanker er til deling, og hvor kultur og kontekst i højere grad er styret af interessefællesskaber end af omgivelserne. Er det overhovedet relevant at kuratere en udstilling med baggrund i et etnisk ophav?

Med hjælp fra kurator Kathy Grayson har vi samlet 5 fantastiske kunstnere, der har det til fælles, at der står Japan på deres dåbsattest. De arbejder med det malede i pop, punk, olie, kridt og pastel. Siden den spæde begyndelse i "Solens Rige", har de spredt deres talenter til alle verdenshjørner. Men har rejsen påvirket deres kunst så meget, at man ikke længere kan se hvor de kommer fra?

Kom ned og kig. Måske finder du også dine egne kunstneriske rødder.

Her er de 5 kunstnere, der ved denne udstilling repræsenterer vores udgave af det japanske landshold i kunst.

Susumu Kamijo
Susumu Kamijo er født i Nagano i 1975, og flyttede til Brooklyn i 1991. Han dekonstruerer noget, vi kender, for at bygge det op igen i simple grafiske former og farver. Hans favorit motiv er den puddel, som han i øvrigt også deler bolig med. Det er måske ligesom William Wegman, bortset fra at Kamijo bruger oliekridt, pastel, diskret humor - og ikke mindst en puddel.

Koichi Sato
Koichi Sato er selvlært maler, og født i Tokyo. I dag bor han i New York, men bruger kærligt og umiddelbart karakterer fra “Guds eget Land” til sine portrætter. Måske virker Satos værker umiddelbart karikerede og udleverende, men han har ikke til hensigt at male grimt om nogen. Han elsker alle sine klassiske, ikoniske og kitschede klicheer, som han har fundet i diverse amerikanske livsstilsblade. Den kærlighed fremgår tydeligt, når man går på opdagelse i Satos charmerende, underfundige og ufattelig gennemarbejdede “postkort” fra Amerika.

Misaki Kawai
Misaki Kawai er født i Okawa i 1978, og bor nu i USA. Hendes maleriske håndværk, og low-tech collageinstallationer, opstår af alle midler og materialer. Hun føler sig frem, og bevidst udenom de “traditionelle og etablerede” teknikker og metoder. Hun bekender sig til teorien om, at værdien er i den amatørdrevne æstetik. Dette format har gjort hende utrolig populær i USA, og kendt på vores breddegrader, igennem sit samarbejde med V1 Gallery.

Harumi Yamaguchi
Her taler vi virkelig om en af Japans tunge damer. Yamaguchi er en af de tegnere, der fangede en tid. Hendes hyper perfekte, og top poppede pasteltegninger, inkarnerede 70’ernes og 80'ernes glamourstil. Da perfekt aldrig går af mode, er hun lige så vanvittig cool i dag, som hun altid har været. Diskussionen om, hvorledes det er en hyldest eller dybt sexistisk, kan vi tage over en kop Sake. Vi hæfter os ved, at det kræver en japansk kvindelig kunstner, at vise os hvor godt de ser ud.

Tomokazu Matsuyama
Tomokazu Matsuyama er født den 30. april 1976 i Takayama. Han bor i dag i Brooklyn, men er åbenlyst inspireret af sin japanske kulturarv. Han trækker primært på perioderne Edo og Meiji, men er så sandelig også smittet af den europæiske kunsts klassiske grundalfabet. Helt fra de gamle grækere, og deres æstetiske tyranni, til renæssancen, og til anden verdenskrigs eftertidskunst. Alle disse referencer og metoder, bruger han til, at vise sin store beundring af en popkultur, og nutidens konsumsamfund. Det ser absolut ikke kedeligt ud.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole