Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Kunsthal Charlottenborg

Nyhavn 2, 1051 København K

MAIL: info@kunsthalcharlottenborg.dk

TLF: +45 3313 4022

FAX: +45 4533 1425

WEB: kunsthalcharlottenborg.dk

Tirsdag - fredag 12-20, lørdag - søndag 11-17


Pondering perspectives - kunst og videnskab / Eva Meyer-Keller

14.01.2019 -
FACEBOOKEVENT


En del af programrækken CHOREOGRAPHY IN ACTION

Eva Meyer-Keller har over længere tid undersøgt forholdet mellem kunst og videnskab, og opfatter begge som specifikke måder at teste og evaluere verden omkring os på. 

Hun deler denne aften sin seneste kunstneriske forskning i molekylærbiologi. Hun vil vise noget live, vise videouddrag og fotografier og tale om de historier, spørgsmål og observationer, hun er stødt på.

Som en del af præsentationen vil Eva have en samtale om tilstødende emner med sin kunstneriske samarbejdspartner Ilya Noé, der er visuel/performance kunstforsker fra Mexico.

Eva Meyer-Keller er overbevist om, at en intuitiv tilgang kan skabe “eksperimentel” alternativ viden i ordets fulde forstand, og at videnskabelige systemer, konstruktioner og modeller har mere at gøre med spekulation og performativitet, end man umiddelbart tror.

Som lægfolk ved vi normalt meget lidt om, hvordan viden genereres indenfor molekylærbiologi, hvordan ting faktisk observeres, eller hvad eksperimentets form helt konkret er. I dette vakuum påvirkes vores ideer af ​​diskurser omkring innovation og optimering eller futuristiske dystopier (som eksempelvis om kloning).  Med præsentationen vil Eva gerne skabe et sensorisk rum til at opleve, stille spørgsmål og øge bevidstheden om, hvad vi gør, når vi forsøger at forstå “livet”.

Eva er interesseret i den taktile natur og materialitet i de professionelle forskningsmiljøer. Deres konkrete, sensoriske oplevelse er uundværlig for vores legende transponering af forskningsmiljøer, kontrasten mellem de bevidst sterile, objektive forhold i laboratoriet og de grove, beskidte forhold på scenen. Eva vil f.eks. se på procedurer for hvordan biologisk materiale fremstilles, før det bliver betragtet gennem et mikroskop og er optaget af at oversætte disse procedurer ved hjælp af hverdagens materialer. Gennem denne slags absurde undersøgelse kan man opnå en uventet viden.

Eva Meyer-Keller (f:1972)
Hun arbejder i Berlin i grænselandet mellem ​​koreografi, performance og billedkunst og er fascineret af naturvidenskab og tværfaglige tilgange. 

Før hun blev uddannet fra School for New Dance Development (SNDO) i Amsterdam studerede hun fotografi og billedkunst i Berlin (Hochschule der Künste) og London (Central St. Martins og King’s College). Eva Meyer-Keller er den første kunstner, der støttes af RESA-pilotprogrammet.

Hendes kunst udmærker sig ved en omhyggelig opmærksomhed på detaljer. Eva bruger ofte dagligdags genstande fra omgivelserne, ting, hun finder hjemme, i supermarkedet eller i værktøjsskuret. Dette tilfører arbejdet en hjemlig æstetik. 

Eva har gennem sin kunstneriske karriere udviklet en række solo- og gruppepræstationer, samt udstillinger, installationer, film og værkstedsformater. Hun har haft igangværende lærerstillinger på flere uddannelser i hele Europa siden 2010.
www.evamk.de

En del af programrækken CHOREOGRAPHY IN ACTION
Programmet foregår i Charlottenborg Art Cinema, som er en af Dansehallernes samarbejdspartnere, og er vært for Dansehallernes faste mandagsprogram.

Eventen foregår på engelsk, og der er fri entré.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio