Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Overgaden

Overgaden neden Vandet 17, 1414 København K

MAIL: info@overgaden.org

TLF: +45 3257 7273

WEB: overgaden.org

Mandag - fredag: 13-17, lørdag - søndag: 11-17


Polemik: Den nye kunstnerrolle

Tone Olaf Nielsen, Niels Pugholm, Mads Damsbo, Hannah Heilmann, Tue Biering

27.05.2018 -
FACEBOOKEVENT


Den nye kunstnerrolle er Art Weeks særlige fokus, da vi kan se at (billed)kunstnere i disse år radikalt udvider deres praksisformer, indtager nye digitale medier og domæner, bygger nye fællesskaber, krydser grænser til andre kunstarter og indtager aktivistiske roller i forhold til samfundets strukturelle tilstand.

Det er en klassisk historie, at kunstneren indtager en både kritisk men også produktiv rolle i forhold til samfund, fællesskab, medier og normer. Men i takt med at hastigheden stiger for disse felter og at kunsten i dag opererer mere globalt end nogensinde, synes kunstnerne at have både radikale udfordringer og muligheder for at spille en vigtig rolle i vores nye samfund.

Vi står i dag over for uoverskuelige konsekvenser af en global klima- og flygtningekrise. Den digitale udvikling har skabt nye måde at agere socialt på, og flere ting fører allerede til en mere ustabil verden både økonomisk og politisk. Tid og rum er på mange måder blevet ophævet, og det er sværere for mennesket at orientere sig moralsk og etisk. Samtidig åbner der sig nye potentielle og kritiske fora, hvor kunsten kan operere i og med nye offentligheder og socio-politiske spørgsmål, som vedrører os alle – og i dag i en global virkelighed. Kunsten rummer mange nye muligheder og dem vil vi gerne italesætte, perspektivere og diskutere. 

Vi samler i den anledning en række aktører fra det danske kunstfelt, som fra meget forskellige positioner i kunsten retter blikket mod de kampe kunsten indtager i en ny verden og de muligheder samtidens kunst står med anno 2018.

I POLEMIK spørger vi følgende paneldeltagere om deres bud på, hvad kunstnere skal og kan i denne nye virkelighed:

Moderator er Matthias Hvass Borello, chefredaktør Kunsten.nu

Tone O. Nielsen – cand. phil. i kunsthistorie, kurator og leder af udstillingsstedet CAMP. Sammen med Frederikke Nielsen arbejder hun med at bruge kunst til at skabe social forandring. 

Niels Pugholm – dansk kunstner, arbejder med fortællingen som identitetsskabende kraft.

Mads Damsbo – direktør, Brandts – museum for visuel kultur. Damsbo arbejder på at give Brandts en ny profil, der er mere publikumsrettet.

Hannah Heilmann – dansk performancekunster, lektor Det Kgl. Danske Kunstakademi

Tue Biering – dansk instruktør, kunstnerisk leder i Fix & Foxy

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole