Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Trapholt

Æblehaven 23, 6000 Kolding

MAIL: kunstmuseum@trapholt.dk

TLF: +45 7630 0530

WEB: trapholt.dk

Tirsdag - søndag 10-17, onsdag 10-20


Phantom Limbs

benandsebastian (Ben Clement & Sebastian de la Cour)

10.05.2012 - 01.04.2013


PRESSEMEDDELELSE

Arkitekterne Robert Adam Benedict Clement og Daniel Sebastian Dreyer Dornonville de la Cour er mændene bag kunstnerduoen benandsebastian. I 2011 vandt de Planken Ud Prisen,og Trapholt fejrer nu vinderne med en udstilling.

Karen Grøn siger: "Titlen Phantonlimbs refererer til benandsebastians arbejde med at gøre det fysiske fravær nærværende og sanseligt, lige som når patienter føler fantomsmerter i en amputeret kropsdel. Til værkerne har benandsebastian konstrueret en række "montre" uden glas, som alle er lidt for små. Værkerne sprænger derfor nærmest museumsinstitutionens rammer i bogstaveligste forstand ved at deres "kroppe" bryder ud af institutionens ramme".

Benandsebastian henter deres inspiration fra arkitektoniske rum, men deres værker er fyldt medreferencer til de billeder, der danner sig i kroppen og sindets indre rum, når vi erfarer og iagttager vores omgivelser. For eksempel er et af deres værker en storby, konstrueret som et netværk af nervetråde, et andet er et sort kontorlandskab konstrueret som et kæmpe øjenæble, der dukker op af et hæve-sænke bord. Et tredje værk er en lukket sarkofag med en middelalderlig byplads indeni, hvor den bortgåede monarks lig bliver parteret og gravlagt i relikvieskrin på størrelse med huse.

Benandsebastian hylder kroppens ufuldkommenhed fremfor at stræbe mod et perfekt, fuldendt kropsbillede. Værkerne er arkitektoniske konstruktioner, der huser et indre tomrum.

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole