Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Galleri Tom Christoffersen

Skindergade 5, 1159 København K

Tirsdag - lørdag 12-18, søndag 11-16


Peter Louis-Jensen 1961

Peter Louis-Jensen

Kurator: Lennart Gottlieb

21.05.2016 - 25.06.2016


PRESSEMEDDELELSE

Med sin kreativitet, kompromisløshed og sit åbenlyse kunstneriske intellekt hører Peter Louis-Jensen (1941-99) til en af de vigtigste danske kunstnere i 1960’erne. I sit med- og modspil i Ex-skolen, helt fra dens begyndelse, var hans indflydelse afgørende på hans nærmeste våbenfælle, Poul Gernes, og uhyre vigtig for de øvrige medlemmer, herunder Per Kirkeby og John Davidsen.

 

Allerede i året op til Den eksperimenterende Kunstskoles start i oktober 1961, havde Peter Louis-Jensen skabt værker som foregreb vigtige dele af dens idealer og resultater. Det er disse værker fra 1961, alle der har kunnet spores, der vises samlet på denne af omfang lille, men ved værkernes originalitet og radikalitet helt igennem storslåede udstilling. Fra Fragmenter i to stribede dele, et kvadrat og et rektangel, der skal hænge adskilt og skævt på væggen, over sensationelt originale op-art-agtige malerier i tre og fire dele, hvor det perspektiviske forsvindingspunkt ligger på væggen uden for billederne, til det sidste egentlige værk før Ex-skolen, fra september 1961, der er et cool opgør med maleriet i form af en hvidmalet masonitplade med rækker af borede huller. At der virkelig var og er tale om vigtige sager understreges af, at de sidstnævnte værker blev afvist fra Kunstnernes Efterårsudstilling 1961, medens de stribede billeder, som Peter Louis-Jensen viste på Sommerudstillingen 61 blev beskrevet af kritikeren Gunnar Jespersen som ”buldrende hule virkninger, smarte sager fra kunstens overdrev”, og ikke mindst af, at tre af de ganske få værker fra 1961, i Ex-skolens tid siden blev ejet af kolleger på den. 

En stor tak til alle udlånere og særlig tak for samarbejdet til Simon Louis-Jensen og Lennart Gottlieb. Ingen af udstillingens værker er til salg.

Peter Louis-Jensen (1941-99). Debut på Kunstnernes Efterårsudstilling 1960. Ex-skolen 1961-68. Retrospektiv udstilling på Vestsjællands Kunstmuseum (nu Sorø Kunstmuseum) 2003. Der findes værker af Peter Louis-Jensen i bl.a. ARoS Aarhus Kunstmuseum, Brandts, Museum Jorn, Sorø Kunstmuseum og Statens Museum for Kunst.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio