Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Huset i Asnæs

Storegade 31, 4550 Asnæs

MAIL: info@husetiasnaes.dk

TLF: +45 5965 0861

WEB: husetiasnaes.dk

Dagligt samt søn- og helligdage 13-17, mandage: lukket


Peter Frimand i X-Rummet og skulpturgården

Peter Frimand

06.03.2016 - 28.03.2016
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

I X-Rummet og skulpturgården udstiller PETER FRIMAND. 

I X-Rummet kan gæsterne opleve værket Dialogue with a father der viser optagelser af et lysstofrør i forskelligt farvet lys, som tænder og skifter farve ved berøringen af en hånd. Strukturen i rækken af billeder er en sammensætning af lysets farve, så det fremkalder et komplementært efterbillede på beskuerens nethinde. Efterbilledet skal samtidig forstås som et erindringsbillede, der ligesom farvede efterbilleder er flygtige og udefinerbare.

Som titlen antyder er det et dialogværk mellem far og søn, der i et rytmisk forløb udvikles i et system af kombinationer.

Det er en kropslig dialog uden ord - kun lyset, håndens bevægelse og lysets forandring er indsat i et repeteret mønster, der gradvist forandrer sig. Værket mimer en tilsyneladende meningsløs gerning, men de få scenografiske virkemidler skalerer oplevelsen ned til et studie i bevægelse, tid og kombinationer af hånden og lyset.

Udenfor i Skulpturgården vises skulpturen Studio hands (Hands and mirrors), som er en skitseagtig struktur der i en udstrakt bevægelse viser forskellige stadier af kunstnerens hånd/arm under arbejdet med et materiale i værkstedet. Hænderne er sat sammen med spejle og understreger derved arbejdets dobbelttydige karakter af at konstant spejle arbejdet i forholdet mellem mening og betydning med udgangspunkt i kroppen og dens muligheder og begrænsninger. Skulpturen er støttet af Grosserer L.F. Foghts Fond.

Peter Frimand, født 1969, er uddannet på Kunstakademiet i København og modtog i 2014 Statens Kunstfonds 3-årige arbejdsstipendium.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio