Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

KVADRAT16

Vigerslev Allé 28, 2500 Valby

MAIL: kvadrat16@hotmail.com

TLF: +45 3024 5506

WEB: kvadrat16.com


Passage

Jytte Rex

05.05.2018 - 02.06.2018
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

PASSAGE

en udstilling af Jytte Rex:

”Udstillingsstedet KVADRAT16 har med sit vinduesparti og lille rum bagved inspireret mig til en serie passage-billeder. 

Glasruden er en slags membran mellem verden indenfor og udenfor, og bag den møder gadens forbipasserende en anden virkelighed end den, man forventer at se i et udstillingsvindue.

Jeg viser en lille film kaldet Passage med bearbejdede fotografier af mennesker, fastholdt i en drømmerisk vandring gennem gader samt nogle fotografiske billeder overført til aluminium, som spejler bevægelser og lys fra gaden. 

At vandre, passere gennem by-landskaber, kan også ses som et billede på de hemmelighedsfulde alliancer, som byer og mennesker indgår med hinanden i en gensidig spejlende udveksling. Menneskesindets skyggesider og gådefulde tilstande kommer til syne gennem bylandskaberne. Men også i glæden ved at være en del af alt. 

Byen – samlingsstedet for alle lidenskaber – befolket af mennesker – passerende vinduet – på vej gennem en slags rumplasma. I krise, på flugt, bevidstløst eller vegeterende.”

- - -

Jytte Rex (f. 1942) er en dansk billedkunstner, fotograf, filminstruktør og forfatter. Mange vil kende hendes værker fra 1970’erne; fx filmen Veronikas Svededug (1972), kunstnerbøgerne Kvindernes Bog (1972) og Jeg har ikke lukket et øje (1978) foruden senere film, malerier og fotografisk baserede værker. Rex har ofte opereret i et krydsfelt mellem medierne, og med elementer af tekst eller det talte sprog som hyppigt indslag. De senere år har hun blandt andet skabt spillefilmen Silkevejen (2004) og kunstnerportrætterne, Inger Christensen – Cikaderne findes (1998), Palle Nielsen – Mig skal intet fattes (2002), Pelle Gudmundsen-Holmgreen – Musikken er et monster (2007) og Henning Larsen – Lyset og rummet (2012).

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio