Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


Papishio

Michael Swaney

20.08.2016 - 17.09.2016


PRESSEMEDDELELSE

Charlotte Fogh Gallery kan med stor glæde præsentere udstillingen Papishio af den canadiske kunstner Michael Swaney, som er kunstnerens anden soloudstilling i galleriet. Papishio er et caribisk udtryk for ”bullshit” eller ”nonsens”, der med andre ord beskriver det meningsløse eller ulogiske: noget der umiddelbart er latterligt, dumt og skørt.

På udstillingen Papishio viser kunstneren sine nyeste malerier, der både koloristisk og stilmæssigt trækker referencer til streetartens forenklede og klare udtryk og på den anden side cobratraditionens naivistiske og ekspressive formsprog. Men det er i detaljen at forskellen ligger, og som forlener Swaneys maleri med en særegen originalitet og gennemslagskraft I Michael Swaneys farverige og fabulerende univers går de naivistiske figurer igen både i malerier og tegninger. Figurerne virker umiddelbare og rå, men indeholder en overraskende detaljerigdom. Swaneys malerier, der ved første øjekast kan synes intuitive og tilfældige, er ved nærmere eftersyn klart organiserede. Bag den forenklede streg og de klare farveflader findes en særegen skønhed og et fintfølende fokus på detaljen.

Michael Swaney er født 1978, er opvokset i British Columbia i Canada og uddannet på kunstakademiet i Vancouver. Han er i dag bosiddende i Barcelona og kendt for sine malerier, tegninger og installationer. Michael Swaneys kunst er vist på en lang række internationale gallerier og kunstmesser, samt senest på Riihimäen Taide Museo i Finland.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum