Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Specta

Peder Skrams Gade 13, 1054 København K

TLF: +45 3313 0123

FAX: +45 3313 3203

WEB: specta.dk

Tirsdag - fredag 12-17:30, lørdag 11-14


Paperman Plasticface Candyheart

Heine Kjærgaard Klausen

10.10.2014 - 15.11.2014


PRESSEMEDDELELSE

SPECTA åbner med Paperman Plasticface Candyheart Heine Kjærgaard Klausens første soloudstilling i galleriet. Det er en stram og skarp udstilling af nye collager og collageobjekter, som fokuserer på forholdet mellem den ydre og den indre tilstand. Det er historien om jagten på evig ungdom, skønhed og individets søgen efter en enklere mening med det hele.

Heine Kjærgaard Klausen præsenterer en serie nye collager med lag af skåret papir og sølv- og guldfarvet karton. Mennesker optræder i komplicerede og ofte ubehagelige konstruktioner i et forsøg på at korrigere kroppen og tilrette udseendet. De blanke baggrunde fremstår som en slags spejl, og samtidig noget "ædelt" eller værdifuldt, og collagerne fortæller om et evigt fokus på noget ydre og på ungdom. Samtidig optræder klichéfyldte udsagn af sammenstillede tatoverede ord, der står som slogans for det enkle meningsfyldte liv som f.eks."Death is certain life is optional". Bag klichéerne gemmer sig banale drømme og erkendelser, men også et indædt ønske om at koge en ellers kompleks og uoverskuelig verden ind til noget, der kan udgøre et holdepunkt for den enkelte.

I skarp kontrast til de store collager med en sand billedstorm står tre store helt hvide collager, hvor ordene står alene. Det er store flader i uskyldigt hvidt som gennemskæres af enkle ord og korte, hårde sætninger.

I en række collageobjekter optræder både sætninger og en strøm af indsamlede billeder fra magasiner og nettet, billeder som viser de samme situationer igen og igen. Med denne gentagelse i objekternes cirkulære form opleves de næsten som tidlige stop-motion film. Stillet overfor Heine Kjærgaard Klausens collager med de mange billeder af samme scene/situation/tatovering får man indtryk af en underliggende megatrend som strækker sig ud over os og vores nære hverdag. Det er umiddelbart trygt og fælles men derefter også skræmmende. Individet i det fælles fremhæves - eller druknes.

Heine Kjærgaard Klausen (1978) er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København i 2006. Han var medstifter af Skulpturi.dk, hvor han også har udstillet. Heine Kjærgaard Klausens værker har været udstillet på Brandts i Odense, på Thorvaldsens museum, Overgaden mv. Heine Kjærgaard Klausen er repræsenteret i en række private samlinger og i Statens Kunstfond.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole