Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Halmlageret, Carlsberg

Ny Carlsberg Vej 84, 1799 København V


Paper Match

Andreas Schulenburg, Asger Carlsen, Cai-Ulrich von Platen, Christian Falsnaes, Christina Malbek, Eske Kath, Flemming Ove Bech, Gudrun Hasle, Henrik Menné, Ida Kvetny, Jakob Hunosøe, Johan Rosenmunthe, Jonas Hvid Søndergaard, Kaspar Oppen Samuelsen, Kasper Sonne, Krista Rosenkilde, Lotte Fløe Christensen, Malene Nors Tardrup, Markus von Platen, Mie Mørkeberg, Mie Olise, Melou Vanggaard, Peter Funch, Rasmus Danø, Rose Eken, Sian Kristoffersen, Sidse Carstens, Sophie Kalckar, Theis Wendt, Tomas Lagermand Lundme, Tove Storch, Viktoria Wendel Skousen, Wendy Plovmand, Yvette Brackman

Kurator: Johan Rosenmunthe, Wendy Plovmand

21.09.2012 - 13.10.2012
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Om Udstillingen: Præmissen forudstillingen er at alle kunstnere forholder sig til materialet papir enten i fysisk form eller på et filosofisk plan. Det vil sige at alle værker har en relation til papir, men det er op til den enkelte kunstner hvordan han/hun har valgt at undersøge papir ‐ som symbol, idé, materiale eller noget helt andet...

Initiativet og idéen til udstillingen PAPER MATCH er opstået ud fra ønsket om en kunstnerdrevet udstilling og til at gribe sagen i egen hånd. At præsentere en nyskabende, legende udstilling, isæregne omgivelser, der giver mulighed for nytænkning og hylder samtidskunsten og nye eksperimenterende tilgange til kunsten. Ambitionen med udstillingen er at udfordre publikum og give dem en oplevelse af kunsten i dens reneste form. At skabe en anderledes udstillingsplatform, hvor fokus er på kunsten og idéen.

Titlen på udstillingen referer til udstillingens grundlæggende præmis nemlig papiret samt til 'matchet' både som det samlende og splittende element. Det kan være kampen eller synergien imellem de deltagende kunstnere og det kan være den udfordrende individuelle forhandling mellem kunstner og værk.

Udstillingen er ledsaget af et katalog med samtlige værker på udstillingen samt tekster af Lisbeth Bonde, kunstskribent ved Weekendavisen og Barry Phipps, Fellow ved Cambridge University og kurator ved Kettle's Yard.

Om Halmlageret: Den unikke bygning Halmlageret ‐ en ca. 2000 m2 bygning opført i 1949, er som navnet antyder, det tidligere halmdepot for Carlsbergs heste. I dag fremstår Halmlageret tomt, nærmest forladt og har udelukkende naturligt lys og varme. Halmlageret er netop blevet åbnet op for benyttelse til denne form for begivenheder og det har længe været i Carlsberg byens interesse at bruge bygningen til kulturelle, kunstneriske og sociale begivenheder.

Info om kuratorer og initiativtagerne: Johan Rosenmunthe billedkunstner, kurator og forlægger, uddannet fra Fatamorgana i 2005. Johan Rosenmunthe arbejder i dag som kunstner og er medstifter af udstillingsplatformen Lodret og forlaget Vandret, der udgiver kunstbøger i eksklusive oplag. Wendy Plovmand billedkunstner, art director og kurator uddannet fra Danmarks Designskole i 2001 og fra Central Saint Martins School of Art med en MA i Fine Art (Distinction) i 2010. Wendy Plovmand arbejder i dag som kunstner med agenter i New York og London.

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio