Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

EKELY

Istedgade 51 C, 1650 København V


Biografiske Landskaber

Kristina Eldon

11.10.2019 - 09.11.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Én af de fotografer, som har inspireret mit værk, er pioneren William Henry Fox Talbot. Talbots værker var ofte præget af hans interesse for litteratur og kunst og af de metaforiske muligheder, som findes i fotografiet som medie.
 
Et af mine første barndomsminder er et transparent gardin i modlys. Jeg boede i et rødt teglhus i Sydengland. Det, jeg erindrer mest, er stilheden, farverne og lyset som skiftede. Lyset skabte skygger og gennem ruden kunne jeg se en lysende rød teglvæg. De første minder, vi skaber, forbliver i vores underbevidsthed, og vi bærer dem med os gennem livet, de bliver til et indre landskab. Et biografisk landskab.
 
Draperingen eller gardinet fungerer som en grænse i værket, mellem inde, ude og indenfor, udenfor. Det afgrænsede stof bliver et billede på en opdeling, en sondering, én ide om et øjeblik i en trinløs registrering af virkeligheden.
 
Jeg anvender kameraet som et slags søgeværktøj for at opdage mulige subjekter, forskellige materialer og detaljer, som i kombination med metaforiske muligheder og fysiske egenskaber skaber et værk, en metode til at skabe en vis kompleksitet.
 
Kameraet udlader intet, og det tager ikke stilling. Det samler lys, skygge og mange detaljer. Visse detaljer i værkerne nærmer sig det abstrakte. Jeg bestræber mig på at manifestere en særlig måde at se på.

Kristina Eldon

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole