Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Hans Alf Gallery

Holbergsgade 8, 1057 København K

MAIL: info@hansalf.com

TLF: +45 3316 2232

WEB: hansalf.com

Tirsdag-fredag 13-18, lørdag 12-15


Overgang

René Holm

15.12.2016 - 14.01.2017
FACEBOOKEVENT


Rene Holm, Overgang, Hans Alf Gallery

René Holm: Mystery women, 34 x 23 cm, oil on paper.

Rene Holm, Overgang, Hans Alf Gallery

René Holm: The gallerist, 29,5 x 21,5 cm, oil on paper.

Rene Holm, Overgang, Hans Alf Gallery

René Holm: U/T, 28 x 20 cm, oil on paper.

Rene Holm, Overgang, Hans Alf Gallery

René Holm: L. Freud, 26 x 21 cm, oil on paper.

Rene Holm, Overgang, Hans Alf Gallery

René Holm: Bricks, 30 x 21,5 cm, oil on paper.

Rene Holm, Overgang, Hans Alf Gallery

René Holm: Mattias Kolstrup, 30,5 x 23,5, oil on paper.

Rene Holm, Overgang, Hans Alf Gallery

René Holm: Ai wei wei, 28 x 20,5 cm, oil on paper.

Rene Holm, Overgang, Hans Alf Gallery

René Holm: Johanne, 30 x 23 cm, oil on paper.

Rene Holm, Overgang, Hans Alf Gallery

René Holm: Yayoui Kusama, 30 x 21,5 cm, oil on paper.

Rene Holm, Overgang, Hans Alf Gallery

Like this?, 34,5 x 24,5 cm, oil on paper.

Rene Holm, Overgang, Hans Alf Gallery

René Holm: Knife, 35 x 23 cm, oil on paper.

PRESSEMEDDELELSE

I årets sidste udstilling hos Hans Alf Gallery indtager René Holm galleriets projektrum med mere end 60 nyproducerede værker.

Om udstillingen skriver kunsthistoriker Karen Ægidius:

Hvad sker der, når kunsten nægter at lade sig kategorisere og i stedet skaber kombinationer af formater og idéer? Hvordan bevæger kunsten sig frem – hypotetisk såvel som praktisk – og hvilke videre muligheder byder sig til som konsekvens?

Disse er spørgsmål, som har luret siden den tidlige modernisme, og som især blev gjort præsente af avantgardisternes eksperimenter og fremvæksten af en postmoderne kunstforståelse, hvor alt var muligt og derfor tilladt.

Med udstillingen ”Overgang” indskriver maleren René Holm sig i denne tradition. Som titlen antyder, stiller udstillingen skarpt på hybrider i kunsten; både i henhold til sammenføjning af kunstneriske greb og i forholdet til historiske perioder. ”Overgang” tager udgangspunkt i to kunstneriske fremgangsmåder og viser, hvordan det klassiske oliemaleri tager sig ud i mødet med den kommercielle og digitaliserede æstetik, som samtidens mode- og livsstilsmagasiner er eksponenter for.

”Overgang” består af mere end 60 udrevne, bemalede magasinsider samt to klassiske oliemalerier. Holm kalder selv udstillingen for sit ”kunstneriske tålmodighedsprojekt”, hvilket giver mening, eftersom den har taget ham mere end et årti at realisere. Alskens musik- og tatoveringsmagasiner, kunstaviser, modeblade og graffitibøger fra ind- og udland danner grundlag for ”Overgangs” vildt forgrenede motivverden, der spænder fra portrætter af Lucian Freud og Ai Weiwei over Helle Thorning-Schmidt til Snoop Dogg og kunstnerkollegaen Christian Lemmerz.

I sit arbejde med bemaling af magasinernes fotografier foretager René Holm to greb: en genfortolkning af nutiden samt en aktualisering af fortiden. Den aktualisering, som mode- og livsstilsmagasinerne lever højt på, river René Holm bogstaveligt talt ud og sætter ind i en ikke-tidslig dimension. Pludselig står billederne alene og nøgne som dokumentationsbevis for den tid og sammenhæng, de engang var en del af. I udstillingen finder magasinernes blanke udtryk en ny sammenhæng i den tykke oliemaling, der flyder ud i papiret og bliver en del af omgivelserne. Et mix af materialer og dimensioner opstår. Malerierne synes til tider komplette, gennemførte opstillinger; til tider forvrængninger af perception i henhold til dimensioner og rumforståelse.

René Holm har som kunstner for vane at placere sine karakterer i surrealistiske og virkelighedsfjerne scenarier. I ”Overgang” tager han udgangspunkt i eksisterende tableauer, hvor individets placering i tid og rum er givet på forhånd, for i stedet at genfortolke selve subjektet, sådan at dette - kendt eller ukendt - står frem som samtidens omskrevne ikon.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio