Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


Over stregen

Lars Nørgård, Lene Desmentik, Morten Schelde, Nanna Riis Andersen, Søren Behncke, Michael Swaney

30.05.2015 - 15.08.2015


PRESSEMEDDELELSE

Stregen er helt fundamental - lige fra barnets første umiddelbare streg til kalkuleret håndværksmæssig kunnen. Uanset om det er stregen i sig selv eller som afsæt for andre kunstneriske udtryksformer, står stregen som noget af det mest personlige og markerende for en kunstner. Stregen indikerer både en begyndelse og en slutning - en linje imellem her og der, og i sproglig form som en demarkationslinje imellem hvad der er acceptabelt og hvad ikke. Stregen markerer et territorium - det samme gør vi, når vi "slår en streg" eller "går over stregen"!

Årets sommerudstilling, Over stregen hos Charlotte Fogh Gallery, sætter fokus på et af de mest grundlæggende temaer inden for billedkunst nemlig tegningen. Fælles for de deltagende kunstnerne er netop, at stregen og tegningen er helt essentiel for deres kunst og danner grundlag for både fortællinger og abstraktion. Fra tegningen forplanter stregen sig til malerier, skulpturer, objekter og collager og løber som en tråd igennem udstillingen.

Over stregen viser nye værker af Lars Nørgård, Lene Desmentik, Morten Schelde, Nanna Riis Andersen, Søren Behncke og canadiske Michael Swaney.

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø