Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

KH7artspace

Sydhavnsgade 7, 2, 8000 Aarhus C

TLF: +45 2637 2374

WEB: kh7artspace.dk

torsdag, fredag og lørdag kl. 14:00 – 17:00 samt efter aftale.


Out of Sight

Maja Ingerslev

09.11.2019 - 30.11.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

I udstillingen ”Out of Sight” vises en række nye værker, der er skabt i dialog med hvide vinterlandskaber og i et sort tusmørke i Norge, Island, Finland og Danmark. Udstillingen består af den fotografske serie ”Out of Sight”, samlingen ”One Thousand Snowfakes” og videoerne ”In A Blink of an Eye” og ”Snow Parade”.

I vores antropocæne tidsalder, hvor menneskeskabte klimaændringer og et tab af biodiversitet er en realitet,
forsøger Maja Ingerslev på poetisk vis at vende om på og samtidig gøre opmærksom på den forandring og regression, der er sket med vinteren i norden og det nære forhold til naturen. Værkerne balancerer på kanten mellem det virkelige og det imaginære og inviterer således beskueren til at gå på opdagelse i form og landskaber.

Temaerne whiteout og blackout bearbejdes i værkerne både kunstnerisk, visuelt og indholdsmæssigt.
I den fotografske serie ”Out of Sight” er sirligt udklippede hvideværker formet som papir sne, papir isfager eller papir istapper og placeret direkte i de hvide vinterlandskaber, så de skiftevis er tilstede og fraværende for blikket. Spørgsmålet om hvad vi ser og kan genkende, fremhæves i fotograferne af aftenmørkets silhuetter, der smelter sammen med sorte papirsilhuetter af fauna og fora, så de forsvinder ud af syne.
I den fotografske serie fra fre nordiske lande indgår 25 nye fotografer, udført i hånden som analoge farveprint i Berlin.

Værket ”One Thousand Snowfakes”, består af et tusind individuelt udklippede papir snefnug i en montre, en meditation over vinterens vidunder og vanskeligheden ved at genskabe det tabte. I videoen ”In A Blink of An Eye” bliver papirværkerne sat i stille bevægelse af vind og vejr. Det er skiftende scener med; et kunstigt snevejr af faldende papir snefnug eller papir isfager der fyder i vandkanten, som en påmindelse om det allerede smeltede. I videoen ”Snow Parade”, der starter i et stort hvidt vinterlandskab kommer kunstneren ind i billedet og fjerner store hvide papir- elementer fra scenen én efter én, hvorved det afsløres, hvor meget af landskabet kunstneren selv har skabt og tilføjet.

*Whiteout, - et meteorologisk fænomen, en ensartet hvidhed fra sne og himmel, der gør konturer usynlige.
*Blackout, - hukommelsessvigt, tidsperioder der ikke er synlige.
_______

Maja Ingerslev er uddannet billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi i 2002. I hendes arbejde udfordres perceptionen, virkeligheds- og naturopfattelser. Et tilbagevendende tema i værkerne er naturen, både som en eksisterende og forsvindende del af vores virkelighed. Hendes værker har været udstillet internatioanalt på Northern Centre of Photography, Finland 2013, 5th International Festival of Photography PHOTOVISA, Russia in 2013, Encontros da Imagem, Portugal: Projections - Discovery Awards, 2017 og The Museum of Photography, Seoul 2018.
www.majaingerslev.com

”Out of Sight” er udarbejdet på arbejdsophold på: Kunstnarhuset Messen, Norge (2016, 2018), Sim residency, Island (2016), Mustarinda, Finland (2018) og KulttuuriKauppila Artcentre, Ii, Finland (2018). Støttet af Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje, Letterstedska forening, Nordic Culture Point, Mobility Programme, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Kong Olav V's Fond, Klitgaarden Fonden.

Udstillingen er støttet af Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje og Poul Johansen Fonden.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole