Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


On the Road

Rose Eken

23.08.2014 - 20.09.2014
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Charlotte Fogh Gallery har den store glæde at præsentere Rose Ekens soloudstilling, On the Road, som er kunstnerens anden udstilling i galleriet. I Rose Ekens kunstneriske univers undersøges de tegn, myter og klicher, der ligger indkodet i vores moderne populær kultur - særligt kulturen omkring musik og rockverdenen er et tilbagevendende omdrejningspunkt i hendes praksis.

Som titlen indikerer tager udstillingen On The Road udgangspunkt i ideen om en rejse. - dog ikke en konkret rejse - men mere en fragmenteret og sammensat rejse, hvor de forskellige værker fungerer som 'pitstops' der guider beskueren gennem udstillingen.

- Et obskurt hotelværelse i en unavngiven storby, en snusket bar i miniature, en guitarforretning, en tom flaske Bourbon, en ophobning af objekter; affald, gamle dåser, og junkfood i keramik, en 1:1 replika af Henry Fondas ikoniske 'Captain America' motorcykel fra filmen Easy Rider i pap og tape, en Bruce Springsteen koncert broderet på det fineste silke eller en lp plade i ægte guld. Alle værkerne refererer til konkrete begivenheder, til virkelige steder og rum. Der zoomes ind og ud, og frem og tilbage i tid og rum. Det er en erindrings rejse og en drømmerejse på en og samme tid. Det er beretningen om et band på tourné, en fan der forfølger sit idol - musikerens liv på vejen, myten om frihed og lykke- om sex, drug's and Rock n' Roll.

Vejen gennem udstillingen er ikke lineær, men i stedet tages vi på en personlig rejse - en rejse fremanet af de stemninger og sindstilstande de individuelle værker efterlader hos hver enkelt af os.

Rose Eken er uddannet fra Edinburgh College of Art i 2001 og fra Royal College of Art i London i 2003. Sidan da har hun udstillet omfattende på den internationale scene, med udstillinger på gallerier og museer i blandt andet New York, San Francisco, Helsinki, Berlin og Danmark.

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø