Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Martin Asbæk Gallery

Bredgade 23, 1260 København K

MAIL: gallery@martinasbaek.com

TLF: +45 3315 4045

FAX: +45 3313 1610

WEB: martinasbaek.com

Mandag-fredag 11-18 Lørdag 11-16


Old Tjikko

Nicolai Howalt

31.10.2019 -
FACEBOOKEVENT


Den danske billedkunstner Nicolai Howalt udgiver en ny, smuk og anderledes fotobog indeholdende 97 unikke billeder - alle lavet fra det samme fotografiske negativ. Det er en bog om en af de ældste levende organismer, man kender til; en bog om det fotografiske billedes foranderlighed og en bog om tid, virkelighed og perception.
 
I et øde landskab på en bjergside i Dalarna, Sverige, står træet, Old Tjikko, der anses for at være det ældste træ i verden med en alder på 9.600 år. Et enkelt fotografisk negativ af dette usædvanlige træ er blevet til de mange forskellige fotografier i denne bog. Ved at eksponere det samme billede på 97 forskellige typer af ældet analogt og lysfølsomt fotopapir - hvoraf nogle stammer helt tilbage fra 1940'erne - har billedkunstner Nicolai Howalt skabt en bog, hvor uforudsigeligheden i ​​arbejdet med de gamle fotografiske papirer er blevet en integreret og dynamisk del af hvert billede.
 
Resultatet er en nærmest organisk udtryks- og perceptionsmæssig diversitet: 97 forskellige variationer af det samme motiv, der spænder fra dyster sort til æterisk hvid. Billeder, hvor uregerlige sølvbromidkrystaller i de for længst udløbne papirer trækker lysende spor over motivet eller indhyller det golde landskab i en tæt tåge. De ældede fotografiske papirers forskelligartede ufuldkommenheder synes nærmest at afdække glimt fra en fjern og anden tid. Hengemte spor vækket til live af Howalt og det fastfrosne øjebliksbillede af et træ, der i sig selv fremstår som et levende billede på årtusindernes skifte og en anden, næsten uforståelig, tidshorisont.
 
Mykolog Henning Knudsen, filosof Søren Gosvig Olesen og kunsthistoriker Lars Kiel Bertelsen har bidraget til publikationen med tre essays, der placerer bogen i et naturvidenskabeligt og biologisk, et perceptionsfilosofisk og fotografihistorisk perspektiv.

I er mere end velkomne til receptionen, der finder sted i Martin Asbæk Gallery torsdag den 31. oktober,
 

Old Tjikko
Kunstner: Nicolai Howalt
Sideantal: 224, med 97 illustrationer
Format: 16,6*22,5 cm
Forlag: Fabrik Books
Tryk: Narayana Press (DK)
Sprog: Engelsk  
Grafisk design: Rasmus Koch Studio
ISBN 978-87-998207-5-7
Salgspris: 300 kr.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole