Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

c4 projects

Dybbølsgade 60, 1721 København V

Torsdage og fredage kl. 15-18, lørdage og søndage kl. 14-17


Østover - 1000 traner foldet af Das Kapital

Niels Pugholm

07.05.2014 - 18.05.2014


PRESSEMEDDELELSE

Japan har en gammel tradition for origami, hvor det at folde 1000 papirtraner er en yndet disciplin. I følge japansk folketro vil den der folder de 1000 traner få et ønske opfyldt, opnå stor velstand, et godt helbred og i visse tilfælde opnå evig lykke.I en tid hvor globaliseringen og kapitalismen river og flår i os, hvor der tales om krise og stagnation, og hvor politisk åndløshed dagligt bliver udstillet i medierne, tyer vi ofte tilbage til, på papiret, kasserede ideologier for alligevel at sammenfatte et bud på, hvordan vores drømme kan udleves. Karl Marx's berømte samfundskritik indeholdt også håbet om en fremtid hvor ønsker går i opfyldelse, velstand øges, helbred styrkes og herigennem muligheden for at opnå den svære lykke.

Niels Pugholm udstiller 1000 papirtraner foldet af Karl Marx's Das Kapital og udstiller dem i c4 projects i perioden 8. -18. maj 2014.

Installationen er en poetisk kommentar til ønsket om et andet samfund, men er samtidig en kritik af det post-socialdemokratiske velfærdssamfunds forsøg på at tæmme kapitalismen, så alle får lige muligheder.Samtlige traner er foldet af forkvinden for den rumænske origamiforening, Adina Rusu, og derved er produktion af traner, såvel som potential lykke og velstand, udliciteret til et fjernt østeuropa. På ferniseringsdagen d 15. maj vil en live skype transmission forbinde tranerne med deres ophavskvinde og interesserede vil få mulighed for at stille spørgsmål til Adina Rusu.

I udstillingsperioden fra 8. til den 15. maj vil Niels Pugholm dagligt være tilstede i c4 mellem kl 16 og 19 og hænge værkerne op. I dette tidsrum er man meget velkommen til at kigge forbi, opleve udstillingens udvikling og hilse på kunstneren.

Niels Pugholm (f. 1983) er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2013. På tværs af forskellige medier udforsker han hvordan hverdagens narrativer udvikles og konstrueres og undersøger den virkelighed der hvirvler rundt mellem små og store fortællinger.
Niels Pugholm har netop vundet publikumprisen og juryprisen på årets Extract udstilling i Kunstforeningen GL STRAND. Fornyligt har han desuden vist soloudstillingen Traces of History and Fiction på OK Corral og modtaget priser på udstillinger som FOKUS - videokunstfestival I Nikolaj Kunsthal og Kunstnernes Efteråsudstilling på Den Frie.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum