Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Galleri Jacob Bjørn

Thorvaldsensgade 33, 8000 Aarhus

MAIL: mail@jacobbjorn.com

TLF: +45 2324 5664

WEB: jacobbjorn.com

Onsdag - fredag kl. 12-18, lørdag kl. 12-16


Obsidian

Rasmus Styrmer

17.02.2018 - 12.03.2018
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

“Alting er oprigtig interesse.

Om det er at dissekere et 1700-tals maleri eller mit forhold til demens, så er det oprigtig interesse der får mig til at male.

Jeg vil forstå noget, tilegne mig en viden, samle på elementer der ikke nødvendigvis har en klar retning.

Jeg er forelsket i formelle beslutninger, samtidig med at min maleriske praksis er drevet af ekspressivitet.

Alting jeg ser peger på noget, der peger på noget, der peger på det første. Om det er i tredje eller tolvte led, så er det hele forbundet i et ambivalent net, hvor alting samtidigt er klart, uklart eller mat.

Jeg arbejder i par, serier, eller som min gode ven beskriver det, i vers. Nogle af versene danner rim mens andre danner historier, nogle fortæller om fiktion og abstraktion mens andre er oplæsninger af rå virkelighed. Versene kan præsenteres på egenhånd eller samles i et forlæg.

Udstillingen består af fascination af mørke, fravær af lys og hvordan disse kan skabe fantastisk dybde og rummelighed, i samme drag kan jeg nævne interessen for glans og spejlhed der kommer ved nøjsommeligt at lægge strøg efter strøg i tynde olierede lag.

Det at observere og beskue glansen leder mig til at kigge på forskellige materialer, informationen om nogle af disse kan jeg få ved at male et stykke stof, andre får jeg ved at arbejde med processen, dyrke materialet, udfordre det på dets tidslighed eller ved at præsentere det med få supplerende beslutninger.

Jeg er ikke i stand til at fortælle hvad jeg laver eller hvor jeg vil hen, for det kan jeg slet ikke tænke mig til, jeg må vifte med mine arme indtil jeg griber fat i noget jeg kan føle på og så håbe, at det kan få mig tættere på dét som ligger lige på tungen, få mig tættere på noget som jeg ikke ved hvad er”.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole