Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Specta

Peder Skrams Gade 13, 1054 København K

TLF: +45 3313 0123

FAX: +45 3313 3203

WEB: specta.dk

Tirsdag - fredag 12-17:30, lørdag 11-14


Observatorium

Eva Steen Christensen

09.04.2016 - 16.05.2016


PRESSEMEDDELELSE

SPECTA præsenterer med Eva Steen Christensens udstilling Observatorium en række nye tegninger, skulpturer og objekter. Et observatorium kender vi som en bygning til iagttagelse af himmelrummet, men i Eva Steen Christensens udgave får det en mere åben betydning. Udgangspunktet er den proces, hvor man registrerer og bearbejder informationer fra omgivelserne for dermed at kunne få en klarhed over situationens væsen.

Udstillingens titelværk er som en miniudgave af et forenklet observatorium. En slags tvedelt bygningskrop, der består af åbne jernstrukturer og stiliserede kuppeldele af træ. Det er som om, yderlagene er skrællet af, og det er observatoriets indre dele, der står tilbage. Kuplens inderside er indsmurt i en hudfarvet creme, der giver Observatorium et modspil til dets egen stramme form, og den ”hudlige” overflade antyder kroppen, som en del af observationsapparatet.

Andre værker er bearbejdede hegn, som umiddelbart fremstår transparente og delikate. Man genkender de almindelige trådhegn fra industriområder, men også fra grænseland som barrierer og adskillelse. De fremstår tvetydige og sorgfulde, fordi de på den ene side skal give beskyttelse, men på den anden side er kommet til at betyde adskillelse og tab. 

Arkitektur og rum er som altid væsentlige elementer i Eva Steen Christensens værker. Det gør sig også gældende i en serie store kultegninger, der i skala forekommer 1:1. Motiverne er abstrakte bånd, der skruer sig ind og ud af hinanden og bliver til labyrintiske, illusoriske rum, der hverken har en begyndelse eller en afslutning. På denne måde søger man videre ind i tegningerne og fornemmer, at de åbner et flow af forgreninger med flere nye steder at opdage og indtage.

Eva Steen Christensen (DK/1969) er uddannet fra Chelsea School of Arts i 1998. Eva Steen Christensen har en lang række udstillinger bag sig, bl.a. Kunst i Sollys, Arken (2015), Contemporary Art from Denmark, European Central Bank, Frankfurt, Kunstverein Buchholz, Hamburg (2014), Chart Art Fair (v. Specta, 2014 + 15), No Tomorrow på Brandts (solo, 2013), Volta Art Fair, Basel (v. Specta, 2013), New State of Mind, Skulpturi (solo, 2011) og Vejen Kunstmuseum (2010) Hun har udført en række offentlige udsmykninger, senest en stor udsmykning ved Herlufsholm i anledning af skolens 450 års jubilæum (2015). Eva Steen Christensen var medstifter af Skulpturi, og hun er repræsenteret i samlingerne ved bl.a. Arken i Ishøj, Kunsten i Aalborg, HEART i Herning, The London Institute, Ny Carlsberg Fondet og Statens Kunstfond.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum